Objavljeno: 4.1.2017 12:00

Govoreči Tom po novem kitajski?

Finance poročajo, da naj bi najbogatejša Slovenca, Samo in Iza Login, prodala podjetje Outfit7, ki stoji za globalno mobilno uspešnico Govorečih prijateljev (ta poleg mačka obsega še mačko, psa, papigo ...). Na svoje telefone je različne aplikacije iz te »verige« preneslo že preko pet milijard uporabnikov.

Iza in Samo Login, ki imata v lasti 60% podjetja, na vprašanja menda ne odgovarjata, vendar naj bi delničarji podjetja po neuradnih podatkih od kitajskega podjetja Zhejiang Jinke Entertainment Culture Co. za vsako delnico dobili 100 evrov, s čemer bi celotna kupnina znašala skoraj milijardo evrov. S tem bi to bil največji prevzem v zgodovini Slovenije.

Res pa je, da se Outfit7 nima za slovensko podjetje – pred časom smo v Monitorju objavili njihov popravek, ki je vseboval tudi stavek »Outfit7 Limited je mednarodna korporacija, registrirana v Veliki Britaniji, s sedežem na Cipru.«. V Sloveniji posluje prek podjetja Ekipa2. Iza Login je leta 2014 celo trdila, da sta z možem svoj delež podarila dobrodelni fondaciji v Liechtensteinu. Finance poročajo, da temu očitno ni tako in da podjetje obvladujeta prek Liechtensteinske družbe Izzas Establishment.

Outfit7 je za leto 2015 izkazal 80 milijonov evrov čistega dobička (leto prej 60 milijonov), lastniki pa so si v letu 2015 izplačali 74 milijonov evrov dividend (leto prej 39 milijonov). Delničarjev je okoli 120.

Finance navajajo zanimivo primerjavo - Telekom Slovenije je lani za dividende namenil 65 milijonov, letos pa 32 milijonov evrov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji