Objavljeno: 8.4.2019 01:00

Google Pixel 4 in Pixel 4 XL

Uradna predstavitev nove generacije telefonov Google Pixel 4 bo najbrž šele sredi jeseni, toda na spletu so se že začele pojavljati bolj ali manj preverjene informacije o značilnostih novih telefonov. Vse kaže, da bo Google z novo generacijo opustil uporabo zareze na zaslonu, ki je bila značilna za Pixel 3, pa tudi številne druge izdelke lanskoletne generacije.

Ostaja pa odprto vprašanje, kako bodo po novem postavili kamero, ki služi za selfije. Najverjetnejša je možnost miniaturne luknje v zaslonu, po vzoru Samsunga Galaxy S10, ni pa povsem izključena možnost, da bo Google posegel po možnosti kamere na posebnem podaljšku, ki skoči iz ohišja, ko kamero res potrebujemo.

Skoraj zagotovo bo Pixel 4 dobil večji zaslon, kot ga ima danes osnovni Pixel 3. Namesto diagonale 5,5 palca lahko pričakujemo velikosti bližje šestim palcem, ob tem pa bodo zunanje mere ohišja le malo zrasle, saj bo Google še zmanjšal robove. Večji model Pixel 4 XL naj bi imel zaslon z diagonalo okoli 6,6 palca. Zelo verjetno bo Pixel 4 imel vgrajen bralnik prstnih odtisov, ki bo skrit pod zaslon.

Viri blizu razvojne ekipe, ki pripravlja Pixel 4, zatrjujejo, da je eden glavnih ciljev še boljša kakovost fotografije, tako s strojne, kot programske plati. Vsaj eden od modelov Pixel 4 naj bi tako imel dvojno fotografsko tipalo na zadnji strani, najbrž tudi z optičnim zumom. Toda ne smemo pozabiti, da se konkurenti že hvalijo s tremi in še več tipali, tako da bo tekma tu še naprej napeta.

Povsem jasno pa je, da bo imel Pixel 4 vgrajen najnovejši Android 10, znan pod delovnim imenom Q, ki ga v preizkusni različici že preizkušajo v širši skupini uporabnikov. Prav tako je jasno, da bo Pixel 4 opremljen s procesorjem Snapdragon 855, kar potrjujejo tudi nekateri rezultati hitrostnih testov neznanega modela telefona, ki pa zagotovo izvira iz Googla. Iz tega vira je tudi podatek, da bo vsaj en Pixel 4 imel večji pomnilnik kot doslej – govori se o 6 GB.

Glede na trenutno stanje strategije ameriških telekomunikacijskih podjetij, ki začenjajo uvajati omrežje mobilna omrežja 5G, je povsem verjetno, da bo Google sledil temu trendu. Viri prav tako navajajo, da bo Pixel 4 imel podporo za dvojne kartice SIM in zmogljivejši akumulator, kljub temu, da telefon ne bo večji in težji od sedanjih modelov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji