Objavljeno: 10.12.2016 01:00

Google odpira digitalnega pomočnika za razvijalce

Google si še naprej zelo prizadeva, da bi razvijalce pritegnil k svojim storitvam s področja strojnega učenja in umetne inteligence. V zadnjih dneh so za razvijalce odprli dostop do svojega digitalnega pomočnika Google Assistant. Razvijalci bodo tako lahko razvili svoje lastne algoritme in bote, ki jih bo pomočnik uporabil za kramljanje z uporabniki.

Tehnologijo so poimenovali Conversation Actions (pogovorne akcije), omogoča pa proženje lastnih algoritmov ob zdaj že znanem izgovorjenem ukazu »OK, Google«. Google sledi podobnemu koraku, ki ga je pred nedavnim naredil Amazon, le da tam dodatke tretjih ponudnikov imenujejo spretnosti (skills). Amazon trdi, da je doslej skupaj s partnerji svojega pomočnika naučil že čez 5.000 spretnosti.

Google je v primerjavi z Amazonom ubral nekoliko drugačno pot. Medtem, ko mora spretnosti uporabnik ročno izbrati, se Googlove pogovorne akcije lahko aktivirajo kjerkoli med konverzacijo z uporabnikom. Google bo pogovorne akcije neodvisnih proizvajalcev sprva podprl v svojem izdelku Google Home, kasneje pa načrtujejo sprostiti še podporo v svojih telefonih Google Pixel. Šele v tretji fazi naj bi tehnologijo morda ponudili tudi ostanku ponudnikov z operacijskim sistemom Android.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji