Objavljeno: 12.11.2005

Fujitsu Siemensova mobilizacija, virtualizacija in domača zabava

S tremi pojmi opredeljenimi v naslovu bi lahko najbolj jedrnato označili tri področja, ki jih Fujitsu Siemens Computers vidi kot najpomembnejša ta hip. Kot taka so jih v tematskih sklopih prikazali na prireditvi VISIT 2005, ki je 9. in 10. novembra potekala v nemškem Augsburgu.

Med mobilnimi novostmi, ki so jih predstavili velja omeniti Lifebook P1510, ki je po trditvah proizvajalca najlažji prenosnik, ki se lahko prelevi v tablični osebni računalnik. Tablični prenosnik ima zaslon s podporo pasivne digitalizacije, ki v diagonali meri 8,9 palca (1024 x 600 pik) in tehta 1 kg in je na voljo od novembra ima priporočeno ceno od 2499 EUR navzgor.

Nova je tudi družina dlančnikov Pocket LOOX N500 (modela N500 in N520), ki ima vgrajeno anteno in navigacijo GPS, kar naj bi bila želja večine, ki danes kupujejo dlančnike. Zmogljivejši model N520, čigar cena je dobrih 350 EUR, je opremljen tudi z možnostjo povezovanja v brezžična omrežja po protokolu 802.11g.

Na področju računalniških sistemov svoje videnje storitveno usmerjenih rešitev Fujitsu Siemens Computers predstavlja kot dinamične računalniške centre (angl. dynamic data center), ki jih upravlja t.i. strategija TRIOLE. Temelji te strategije so virtualizacija, avtomatizacija in integracija, konkretni rezultat pa je npr. FlexFrame za mySAP ali Oracle. Omenjeni rešitvi omogočata samodejno dodeljevanje potrebnih virov za optimalno izvajanje aplikacij v okviru razpoložljivih zmogljivosti. V primeru izpada storitve ali povečanih potreb zna tako prilagodljivi nadzorni center storitev (ASCC) samodejno dodeliti dodatno strežniško rezino in tako odpraviti ozko grlo ali izpad storitve. Kot strojne gradnike takšnega dinamičnega centra seveda priporočajo (rezinske) strežnike Primergy, ki naj bi s procesorji AMD Opteron in tehnologijo povezovanja HyperTransport omogočali združevanje dveh dvoprocesorskih strežnikov v štiriprocesorskega brez izgub pri zmogljivosti. Napredno rezinsko okolje tudi omogoča, da nove rezine BX630 (so)delujejo v istem okolju kot rezine BX600, ki temeljijo na Intelovih procesorjih.

Omenimo še, da so tudi pri podjetju, ki je do zdaj bolj slovelo kot dobavitelj »poslovnih« rešitev zaznali prihodnost v informacijsko podprti (domači) zabavni tehnologiji. Tako so predstavili ACTIVY Media Center, ki je kombinacija DVB satelitskega ali DVB-T sprejemnika in zapisovalnika DVD ter trdega diska. Z vgrajenimi možnostmi urejanja lahko uporabnik ureja do 240 ur video posnetkov shranjenih na trdem disku. Druga možnost je uporaba osebnega računalnika SCALEO E, ki je Windows Media Center PC s prilagojenim tihim delovanjem in vgrajenima analognim in DVB-T sprejemnikoma in DVD zapisovalnikom.

http://fujitsu-siemens.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji