Objavljeno: 8.9.2010

Fennec 2.0 prihaja na telefone Android

Mozilla je objavila prvo alfa različico spletnega brskalnika Fennec 2.0 za platformo Google Android. Novi Fennec, ki temelji na isti različici jedra Gecko, kot prihajajoči namizni brskalnik Firefox 4, bo sodeč po lastnostih postal eden najbolj vročih brskalnikov za mobilne naprave ta hip.

Avtorji so v brskalnik vgradili kup zanimivih lastnosti, ki jih srečamo v večini primerov zgolj na namiznih računalnikih, redko pa na mobilnih napravah. Fennec 2.0 ponuja delo z zavihki, poljubno premikanje in povečavo spletnih strani s kretnjami, predvsem pa zelo dragoceno funkcijo Firefox Sync, s katero lahko z drugimi računalniki ali mobilnim napravami sinhroniziramo zaznamke, odprte zavihke, zgodovino in celo gesla.

Za hitro delovanje so vgradili tehnologijo Electrolysis, ki ločuje procesne niti za grafični vmesnik in prikaz spletne vsebine, kar prispeva k večji odzivnosti. Isti sistem omogoča tudi programske dodatke (plug-ine), podobno kot to deluje na namiznih brskalnikih. Prva različica deluje la omejenem naboru telefonov z Androidom, kot so Nexus One, HTC Desire, Droid Incredible, EVO 4G ter Motorolina Droid 2 in Droid X. Avtorji še ne navajajo datuma, kdaj bodo končali s projektom, bolj stabilno in morda popolno beta različico pa lahko pričakujemo še septembra.

http://firefox.com/m/alpha

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji