Objavljeno: 16.12.2011

Facebook Timeline je nared za preizkus

Facebook je uporabnikom po širnem svetu odprl dostop do nove funkcionalnosti Timeline, s katero podatke v družabnem omrežju, kot so zapisi na zid, fotografij in ostale vsebine uredimo in prikažemo na časovni osi. Novo funkcionalnost je Facebook prvič predstavil septembra na konferenci f8, zdaj pa so jo dali v javni preizkus.

Vse kar je potrebno storiti je obisk spletne strani z uvodom v Timeline, kjer sprejmemo povabilo na storitev. Storitev omogoča, da sedem dni pregledujemo in urejamo podatke, preden so ti objavljeni v tovrstni obliki tudi drugim.

Posamezne zapise je mogoče odstraniti iz časovne osi, prav tako pa lahko določimo, da je posamezen zapis viden le lastniku, prijateljem ali celotni javnosti. Del prenove je tudi tako imenovana zgodovina aktivnosti (activity log), kjer vidimo seznam vseh dogodkov in aktivnosti, ki smo jih počeli na Facebooku.

Facebook je sočasno objavil tudi novo različico odjemalca za mobilne naprave Android, s katero je mogoče pregledovati zapise na časovni osi. V naslednjih dneh lahko pričakujemo tudi prenovo na drugih platformah.

http://www.facebook.com/about/timeline

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji