Objavljeno: 14.8.2017 01:00

Facebook pripravlja novo platformo za video posnetke Watch

Facebook želi igrati pomembno vlogo na področju ustvarjanja in pretočnega predvajanja video vsebin. Predstavili so namreč novo platformo z imenom Watch, na kateri bodo predvajali lastne in licencirane originalne serije, podobno kot to počnejo Netflix, Amazon, Youtube in drugi.

Watch bo na voljo na mobilnih napravah, osebnih računalnikih in pametnih televizorjih, Facebook pa bo skušal združiti uporabniško izkušnjo TV programov z izkušnjo v družabnem omrežju. Watch bo tako znal spremljati in svetovati, kaj spremljajo prijatelji, v načrtu pa so tudi oddaje v živo, kjer bo Facebook dodal možnost komentrianja in kramljanja v živo. Facebook Watch bo menda pokrival tudi večje dogodke v živo, predvsem glasbene koncerte in športne dogodke.

Novo storitev bo Facebook postopoma ponudil izbranim kandidatom, nato se bo razširil na vse uporabnike v ZDA in šele kasneje na uporabnike drugod po svetu. Trenutno se ukvarjajo predvsem z zagotavljanjem dovoljšne količine kvalitetnih vsebin, s katerimi bodo skušali pritegniti vse bolj zahtevne gledalce.

Facebook bo na začetku v celoti financiral izdelavo originalnih vsebin, kasneje pa naj bi ustvarjalce kompenzirali s prodajo oglasov. Medna naj bi te prihodke delili v razmerju 45% (Facebook) – 55% (avtorji). Kljub temu, da prihajajo kot zadnji, imajo pri Facebooku močnega aduta, več kot 2 milijardi uporabnikov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji