Objavljeno: 3.2.2004

eTrust Security

Slovensko predstavništvo podjetja Computer Associates je konec leta 2003 predstavilo nekaj novosti in programskih rešitev s področja upravljanja z varnostjo, ki so jih združili v skupino eTrust Security. CA ima na področju varnosti eno od vodilnih vlog na svetu, izdelki eTrust Security pa so odgovor na poslovne zahteve zagotavljanja varnega elektronskega poslovanja.

V skupino eTrust Security spadajo Secure Content Management, Security Command Center, Vulnerability Manager in Network Forensics. Secure Content Management je namenjen podjetjem za zaščito pred različnimi spletnimi nevarnostmi, kot so virusi in nezaželena elektronska pošta ter nadzoru nad uporabo interneta med zaposlenimi.

Security Command Center je rešitev na področju upravljanja z varnostjo v podjetju, s proaktivnim upravljanjem pa zmanjšuje tveganje pri varnostnih operacijah. Varnostni inženirji in upravitelji v podjetjih se danes soočajo z >>neskončnim<< številom sporočil in dogodkov, ki se sprožijo kot opozorila na različnih varnostnih področjih, takšna poplava informacij pa seveda onemogoča razvrstitev dogodkov po prioriteti in hiter odziv. Security Command Center zbira in integrira pomembnejše varnostne podatke, ki jih pridobi od ostalih izdelkov iz skupine eTrust Security, združljiv pa je tudi z izdelki drugih proizvajalcev. Pridobljene podatke zbere, uredi pa jih glede na pomen in stopnjo nevarnosti, ki jo ta predstavlja za podjetja.

Vulnerability Manager je orodje za prepoznavanje, upravljanje, reševanje in merjenje napak ter ranljivosti na strojni in programski opremi, zaradi katerih je sistem odprt za viruse, zlorabe in zunanje vdore. Network Forensics pa je rešitev, ki zbira informacije in podatke o omrežnem prometu, omrežni strukturi in uporabnikih. Z analizo občutljivih omrežnih paketov omogoča pregled sumljivih dogodkov preko več platform in njihovih okolij. Zagotavlja proaktivno oceno pomanjkljivosti in ranljivosti na mreži, pomaga pa pri reševanju problemov, ki predstavljajo največje tveganje v poslovno kritičnih situacijah.

http://www.cai.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji