Objavljeno: 27.9.2017 12:00

e-Šport se vse bolj uveljavlja

Pred kratkim smo pri Monitorju preizkusili nekaj igričarskih prenosnikov, pri tem smo pisali tudi o dejstvu, da se tovrstne naprave vse bolje prodajajo. Področje računalniških iger je namreč večje kot kadarkoli doslej in nič ne kaže, da bi se rast upočasnila. Pri tem pa imajo vse večjo vlogo tudi organizirana tekmovanja, pogosto označena kot e-športi.

Tega so se sedaj lotili celo pri ameriški košarkarski ligi NBA (National Basketball Association), kjer bodo v sodelovanju s podjetjem Take-Two Interactive organizirali digitalno ligo v košarkarski seriji iger NBA 2K (ravnokar je izšla nova igra v tej seriji, konkretno NBA 2K18). Take-Two je poleg omenjene serije iger znana tudi po igrah GTA (Grand Theft Auto).

Pri ligi bo sodelovalo 17 moštev iz prave lige NBA, predvidoma naj bi stekla marca prihodnje leto, kak mesec pred tem se bodo začeli preizkusi potencialnih igralcev. Pet izbrancev bo v digitalni ligi predstavljalo vsako moštvo. Podrobnosti še niso znane (denimo to, na kateri platformi se bo igralo, torej na PCju, Playstationu ali XBoxu), pričakujejo pa razširitev na vseh 30 ekip, ki so sicer v NBA.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji