Objavljeno: 14.11.2000

Corel WordPerfect Office 2002

Kanadsko podjetje, znamenito po svojem izdelku za vektorsko grafiko, CorelDRAW, je na Comdexu v Las Vegasu predstavilo nov pisarniški paket WordPerfect Office 2002.

WordPerfect je bil nekoč vodilni urejevalnik besedil v ZDA, daleč močnejši od danes prevladujočega Microsoftovega Worda. Čeprav je njegova zvezda nekoliko potemnela in je paket zamenjal nekaj lastnikov, so ga ves čas razvijali in dopolnjevali, tako da se tudi danes ta urejevalnik lahko kosa s katerimkoli drugim urejevalnikom besedil.

V paketu WordPerfect Office 2002 so poleg WordPerfecta 10 še urejevalnik preglednic QuattroPro 10, program za delo s predstavitvami CorelPresentations 10 in osebni informacijski pomočnik CorelCENTRAL 10.

Kot se spodobi za zrel izdelek, je novosti v paketu razmeroma malo, čeprav so za uporabnika pomembne. Tudi pri Corelu so se - podobno kakor pri Microsoftu - odločili, da je najpomembnejše, da lahko uporabnik čim laže in čim bolje izkoristi čim več zmogljivosti programske opreme. Pri Corelu gredo celo tako daleč, da zagovarjajo filozofijo, po kateri programski opremi ne dodajo zmogljivosti, ki bi lahko povzročale težave ali preveč obremenjevale sistem, tudi če gre za zelo privlačne in povsem izvedljive zmogljivosti.

Novosti, ki jih lahko pričakujemo: WordPerfect bo vseboval podporo za HTML in CSS, digitalni podpis, izboljšano grafiko in pretvorbo v format PDF, zelo zmogljivo delo s tabelami. Quattro Pro bo imel zmogljivejše grafikone, Presentations podporo za Macromediin Flash in zvoke MP3 ter v predstavitev vdelane fonte, CorelCENTRAL pa bo imel nov poštni odjemalec, varsnostne zmogljivosti in podporo za Palma.

Izid WordPerfect Offica 2002 napovedujejo za prvo polovico naslednjega leta. Corel poudarja, da nadaljuje tudi politiko glede izdajanja jezikovnih različic WordPerfecta, žal pa to povezuje s profitabilnostjo posameznega jezikovnega področja, kar seveda pomeni, da kljub poskusom pred nekaj leti slovenskega WordPerfecta ne bomo videli.

http://www.corel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji