Objavljeno: 7.2.2001

Corel Linux gre v ločeno podjetje

Podjetje Corel je konec januarja oznanilo svoje načrte za nadaljnji razvoj podjetja, ki bo po fazah skušalo znova doseči profitnost pri poslovanju družbe. V nasprotovanju s pričakovanji javnosti, kjer je bilo slišati, da bo prodal svoj oddelek za Linux, se je vodstvo odločilo za nekoliko drugačno pot. Namesto prodaje podjetja bodo za razvoj in prodajo operacijskega sistema Linux ustanovili novo družbo, v kateri pa nameravajo ohraniti delež. Corel bo poleg tega znotraj podjetja obdržal razvoj in prodajo programskih paketov za Linux, kot so Corel Draw in WordPerfect Office. Še naprej pa bodo močno podpirali tudi okolja Microsoft Windows in Apple MacOS.

Da bi bolj natančno določili cilje, so sanacijo razdelili na tri obdobja. V prvem, ki obsega letošnje leto, naj bi se osredotočili na prodajo paketa Corel Draw 10 za Windows, predstavili Corel Draw 10 za MacOS ter izboljšane različice programov Corel KnockOut in Corel Painter.

V drugem, ki obsega naslednji dve leti, naj bi rast zagotovili s strateškimi vlaganji (morda tudi v druge družbe) in z izboljšano ponudbo rešitev za spletno rabo. Tu se bodo tudi posvetili obstoječim uporabnikom paketa WordPerfect Office, ki bo izšel v različici 2002. V tretjem, triletnem obdobju naj bi ponudili rešitve za Microsoftovo platformo .Net, puščajo pa tudi odprte možnosti za nakupe drugih podjetij. Z vsemi temi ukrepi pri Corelu pričakujejo, da bi v naslednjih treh letih dosegli okrog 20 % letno rast.

http://www.corel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji