Objavljeno: 23.11.2003

Computer Associates nudi brezplačni protivirusni program

Podjetje Computer Associates se je odločilo, da bo uporabnikom za osebno rabo ponudilo brezplačno različico programa eTrust EZ Armor. Program vsebuje protivirusno zaščito, pa tudi osebni požarni zid, s čimer naj bi uporabniki pokrili poglavitne varnostne šibke točke v osebnih računalnikih. CA poleg brezplačnega programa nudi tudi brezplačno enoletno podporo za program.

Predstavniki podjetja trdijo, da so se za ta korak odločili zato, ker prav osebni računalniki v domačem okolju predstavljajo največje orožje hackerjev pri širitvi virusov in zato otežujejo boj proti virusom tudi v poslovnih okoljih. Poleg tega CA s svojimi ostalimi protivirusnimi izdelki cilja na podjetja in jih potrošniški trg, na katerem imajo danes manj kot 1% delež v bistvu ne zanima.

Tekmeci seveda potezo kljub temu sprejemajo z negodovanjem. Vrednost delnic nekaterih podjetij, ki nudijo protivirusno zaščito za potrošnike se je celo močno znižala, kar najbrž napoveduje spremembe na tem trgu. Zanimivo je tudi, da je potezo družbe CA podprl sam Microsoft v okviru programa >>Protect Your PC<<, ki svoje uporabnike usmerja tudi na eTrust EZ Armor. 18 MB velik program je že na voljo na spletnem strežniku družbe Computer Associates.

http://www.my-etrust.com/microsoft

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji