Objavljeno: 15.2.2017 01:00

Ciscova tovarniška napaka

Cisco je kupcem svojih izdelkov poslal sporočilo, v katerem jih obvešča o napaki povezani z vgrajeno digitalno uro, ki lahko bistveno vpliva na delovanje številnih priljubljenih izdelkov. Zaradi napake v komponenti za uro v realnem času (RTC) se lahko pripeti degradacija signala, ki lahko povzroči, da celoten izdelek preneha delovati, naprave pa po tem ni več možno obuditi.

Tovarniška napaka enega izmed dobaviteljev komponent se je prikradla v izdelke, kot so stikala družin Series 4000 Integrated Services Routers in Nexus 9000, varnostne naprava ASA in specializirana stikala za storitve v oblaku Meraki Cloud Managed Switches. Cisco navaja, da se napaja lahko pripeti že po 18 mesecu uporabe izdelka, tipično pa pričakujejo največ težav okoli tretje obletnice uporabe izdelka.

Cisco trdi, da je identificiral kupce prizadetih naprav in jim že poslal obvestilo. Poudariti gre, da ne gre za vpoklic izdelkov - izdelke, ki so še v garanciji, bodo zamenjali z novimi le na zahtevo kupcev. Cisco obenem trdi, da problematična komponenta ni uporabljena v nobenem izdelku, ki je trenutno v prodaji.

Videti je, pa da problematična komponenta RTC ni uporabljena zgolj v izdelkih družbe Cisco. Nekaj dni za objavo Cisca je podobno sporočilo kupcem poslala tudi družba Juniper. Ker gre očitno za generično komponento, dobavljivo na prostem trgu, lahko najbrž pričakujemo, da se bo s podobnim obvestilom javil še kak proizvajalec strojne opreme.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji