Objavljeno: 7.10.2010

Cisco Umi za družinske video konference

Cisco je predstavil svoj prvi video-konferenčni sistem, ki mišljen za rabo v domači dnevni sobi. Komplet z imenom Cisco Umi (izgovori se "you-me") temelji na izkušnjah, ki jih je Cisco dobil z nekajletnim ponujanjem videokonferenčnih izdelkov za profesionalno rabo TelePresence, omogoča pa video povezave v visoki ločljivosti 1080p.

V kompletu kupec dobi video kamero, sprejemnik in daljinski upravljavec, za rabo pa seveda rabimo še ustrezen televizor in internetno povezavo. Kot že rečeno Umi podpira video konference v visoki ločljivosti, vendar se zna ob manjši internetni prepustnosti dinamično prilagajati prenosom z nižjo ločljivostjo 720p ali 480p, omogočen pa je tudi zgolj prenos zvoka, če to želimo ali drugače ni možno. Povrh vsega zna sistem snemati video posnetke (720p), ki jih lahko nato posnamemo da izbrani spletni servis (YouTube), če to želimo.

Video kamera ima širokokotno lečo, optični zum, samodejno ostrenje in nastavljanje osvetlitve, s pomočjo vgrajenih elektromotorjev pa jo je mogoče tudi obračati in zumirati na daljavo, prek daljinca. Cisco je že v osnovi zagotovil, da je Umi združljiv tudi z drugimi videokonferenčnimi sistemi, na začetku s storitvami Google Voice in Video Chat. V načrtu pa imajo podporo tudi za druge priljubljene videokonferenčne servise.

Cena novega videokonferenčnega sistema znaša v ZDA 600 dolarjev. K temu je potrebno še prišteti mesečno naročnino v višini 25 dolarjev, v katero je vključena spletna storitev, ki med drugim omogoča urejanje lastnega imenika in iskanje drugih uporabnikov.

http://home.cisco.com/en-us/telepresence/umi/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji