Objavljeno: 25.12.2016

Če imate račun FB ali Twitter – razkrijte ga!

Ameriško »nadministrstvo« za domačo varnost (Homeland security) je 19. decembra odobrilo zahtevo ameriške »carine« (US Customs and Border Protection), da naj bi potniki za ZDA po novem razkrili tudi svoje uporabniško ime, ki ga imajo na družbenih omrežjih.

Gre za obrazec ESTA, ki ga morajo na spletu izpolniti državljani vseh držav, ki za ZDA ne potrebujejo vize (med njimi je tudi Slovenija). Pred leti smo take obrazce izpolnjevali »ročno«, na obrazcu, ki so ga stevardese razdelile pred pristankom na ameriškem letališču. Obrazec ima po novem polje »Social media«, ki je (zaenkrat?) označeno kot neobvezno, optional, vanj pa naj bi potniki vpisali uporabniško ime za Facebook, Twitter, Google+, Instagram, Linkedin, itd. (Ameriška) država nas mora pred pristankom pač preveriti in kaj je lažjega, če nas preverijo kar na javnih omrežjih, kamor prostovoljno vpisujemo vse kar vemo o sebi…

Če ne maramo, da bi (ameriške) oblasti vedele/videle prav vse o nas, se vpisu uporabniškega imena lahko izognemo, ali pa na svojih družbenih omrežjih objavljamo le za zaprto javnost (prijatelje). Če nič drugega, bomo s tem malce bolj zaposlili tiste, ki se trudijo priti mimo takih mini ovir (NSA).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji