Objavljeno: 12.11.2011

Čas je za virtualizacijo na telefonih

Ena od najbolj skritih javnih skrivnosti je, da družba VMware pospešeno pripravlja virtualizacijsko tehnologijo za sodobne pametne telefone, s katero bo mogoče elegantno ločiti zasebno komunikacijo, programe in podatke, od poslovnih. Tehnologija z imenom VMware Horizon Mobile bo med drugim omogočala virtualizacijo vseh funkcij, tako da bo posamezen telefon dejansko lahko podpiral dve telefonski številki (zasebno in službeno), če bo strojna oprema to omogočala.

Z uporabniškega zornega kota se virtualizacija odraža z dodatno ikono, prek katere preprosto preklapljamo med zasebnim in poslovnim delom telefona. Odvisno od politike podjetja bo lahko službeni del telefona povsem šifriran in s tem na varnem ob morebitni izgubi ali tatvini telefona.

Poslovni del telefona bo mogoče tudi daljinsko upravljati prek posebnega strežniškega programa, ki ga prav tako razvijajo pri družbi VMware. Prek tega bo mogoče na telefone na daljavo pošiljati posodobitve podatkov, popravkov in samih programov. V pripravi so tako imenovani zasebni poslovni App Stori, prek katerih bo lahko uporabnik naložil avtorizirane in licencirane programe, ki jih lahko uporablja posamezno podjetje. Virtualizacija bo med drugim tudi omogočala, da lahko poslovni del telefona preprosto ukinemo, ko uporabnik nima več pravice dostopati do njega.

VMware Horizon Mobile je še v razvoju, trenutno pa medna poteka intenzivno testiranje z nekaj izbranimi proizvajalci telefonov, med katerimi je skoraj zagotovo LG, saj so predstavitveni video posnetki narejenih na njihovih izdelkih. Zanimivo je tudi to, da VMware trdi, da bo nova tehnologija v celoti delovala na vseh strojnih in programskih platformah. Med partnerji so tudi veliki ponudniki telefonskih storitev, kot sta Telefonica in Verizon, ki sta že objavila podporo za dve telefonski povezave po specifikacije nove tehnologije.

http://blogs.vmware.com/euc/2011/08/vmworld-2011-announcing-vmware-horizon-mobile-manager.html

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji