Objavljeno: 21.10.2011

Canon EOS-1D X

Canon je predstavil nov profesionalni digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat EOS-1D X, ki še izboljšuje kombinacijo hitrosti, ločljivosti in kakovosti slike, povrh vsega pa je tudi zelo kakovosten snemalnik video posnetkov v polni ločljivosti HD. Primeren je tako za fotografijo v studiu, kot na športnem igrišču ali kjerkoli vmes, umešča pa se ena vrh ponudbe Canonovih fotoaparatov DSRL, kjer bo nadomestil dosedanje modele EOS-1D Mark IV in EOS-1DS Mark III.

EOS-1D X ponuja tipalo polne velikosti (full-frame) z 18,1 milijoni točke, ima prenovljen sistem samodejnega ostrenja (AF), zmogljive nove tehnologije merjenja in kot prvi fotoaparat tudi nov dvojni procesor DIGIC 5+. Vse skupaj omogoča neverjetno širok razpon ISO, ki sega od 100 do vrednosti 51.200, razširljiv je celo na 204.800. Fotoaparat nudi tudi dve stopnji zaslonke, kar zagotavlja zelo malo šuma, celo pri zelo šibki svetlobi.

Nov 61-točkovni širok sistem samodejnega ostrenja ponuja še višjo občutljivost in prinaša povečano natančnost ter hitrost. Z 41križno razporejenimi točkami in petimi dvojnimi križnimi točkami ima sistem AF najvišjo možno stopnjo natančnosti v celotnem okvirju, medtem ko so novi prednastavljeni načini AF narejeni posebej za fotografiranje zahtevnih subjektov. Prenovljen sistem RGB merjenja vsebuje 100.000-točkovno tipalo, ki je povezano s sistemom AF in opremljeno z lastnim procesorjem DIGIC 4. Vse skupaj omogoča zaznavo obrazov in barv za natančnejše zagotavljanje ustrezne osvetlitve in izboljšano AF-sledenje.

Nova procesorja v kombinaciji s 16-kanalnim izhodom tipala omogoča zaporedno snemanje pri polni ločljivosti s hitrostjo 12 posnetkov/sekundo in s 14-bitno analogno/digitalno pretvorbo - najhitreje izmed vseh digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov trenutno na trgu .

Super hitri način delovanja poviša hitrost na 14 posnetkov/sekundo.

Kukalo s 100-odstotnim vidnim poljem poenostavlja kadriranje prizorov, inteligentna iskalna funkcija pa samodejno prikaže črtno mrežo, ko je to potrebno. Velik, 8,11 cm zaslon LCD Clear View II ima ločljivosti 1.040.000 točk, obenem pa preprečuje odsevanje svetlobe ali bleščanje pri uporabi v svetlih pogojih.

EOS-1D X je idealen za vse profesionalce, ki želijo izkoristiti širok izbor objektivov in dodatne opreme sistema EOS za fotografiranje ali snemanje HD-filmov. Uporabniki lahko snemajo filme v visoki ločljivosti Full HD (1920x1080 točk) s tipalom polne velikosti in z različnimi ročnimi nastavitvami za nadzor osvetlitve, ostrine in hitrosti slik. Raven zvoka je mogoče preveriti in nastaviti na zaslonu LCD, kar zagotavlja popoln nadzor nad vsemi področji snemanja. Nov video kodek intra frame prav tako zagotavlja najvišjo možno kakovost videa z omejevanjem stiskanja slikovnih podatkov, da se ohrani čim večja količina podatkov za postprodukcijsko obdelavo.

EOS-1D X je seveda združljiv z največjim izborom objektivov na svetu, z bliskavicami Speedlite EX in širokim naborom dodatne opreme. Skupaj z EOS-1D X je Canon predstavil tudi kompaktni brezžični (Wi-Gi 802.11n in bluetooth) oddajnik WFT-E6 za prenašanje fotografij, ko žična povezava ni na voljo, omogoča pa tudi prikazovanje vsebin na združljivih zaslonih prek povezave DLNA. EOS-1D X bo za nameček združljiv tudi z novim sprejemnikom GPS - GP-E1.

http://www.canon-europe.com

http://www.canon.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji