Objavljeno: 23.11.2005

CA World 2006

Na svoji letni konferenci je Computer Associates International predstavil novo podobo podjetja, novo vizijo upravljanja IT in tudi novo programsko opremo.

Na letošnji konferenci CA World v Las Vegasu se je zbralo blizu 6000 udeležencev – strokovnjakov Computer Associates International, partnerskih podjetij in tudi uporabnikov CA programskih rešitev.

Predsednik in izvršni direktor podjetja Computer Associates, John Swainson, je v nagovoru na konferenci opisal splošno preoblikovanje podjetja CA in predstavil vizijo upravljanja informacijske tehnologije EITM (Enterprise Information Technology Management, EITM). Pojasnil je, da je podjetje uradno spremenilo ime v CA, z novim logotipom povezanih črk »ca«. »Naš novi glas na trgžišču odseva preoblikovanje CA-ja in edinstveno priložnost, ki jo imamo v industriji,« je pojasnil Swainson. »Znamka izraža prizadevanja podjetja CA, da bi strankam pomagalo poenotiti in poenostaviti upravljanje IT v celotnem podjetju, kar lahko storimo bolje kot kdor koli drug. Temelj naše vizije tehnologije je integriran paket opreme in danes predstavljamo izdelke, ki to vizijo uresničujejo. Sprememba našega imena v CA je le del prizadevanj za okrepitev moči in preoblikovanje podjetja. Preimenovanje je tudi posledica dejstvatega, da nas stranke že zdaj imenujejo tako.«

Reorganizacija podjetja med drugim zadeva tudi regijo Jugovzhodne Evrope, v okviru področja EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika), ki je po novem razvrščena v skupino z arabskimi državami, Rusijo, Pakistanom in Severno Afriko. Kljub na videz nenavadni teritorialni združitvi držav in področij je takšno povezovanje poslovno upravičeno, je naslednji dan pojasnil direktor CA EMEA Andrew Dutton. Predsednik Swainson je kritične prioritete podjetja razvrstil v šest skupin: povečanje uspešnosti strank z boljšo ponudbo izdelkov in rešitev, okrepitev vodilne vloge v na področju upravljanja sistemov in varnosti, povečanje mednarodnih naložb s ciljem izkoriščanja prednosti svetovnega trga, izgradnjo močnega partnerstva s ponudbo rešitev na način, prilagojen strankam, posodobitev infrastrukture upravljanja podjetniških virov na podlagi vgradnje novega SAP sistema za finance in upravljanje človeških virov in strank ter ustvarjanje kulture, utemeljene na zmogljivosti. Iz takšnih prioritet izhaja nova CA-ova vizija »upravljanja IT podjetja« (Enterprise IT Management, EITM), ki upravljanje IT »poenostavlja na integriran, avtomatiziran, optimiziran in varen način«. Podjetje je na tridnevni konferenci CA WORLD predstavilo 26 novih rešitev, ki jih omogoča nova vizija EITM, vključno skupaj z izdajami poslovnih enot za upravljanje storitev podjetij, optimizacijo poslovnih storitev in upravljanje varnosti. CA je predstavil še 59 izdelkov, ki so nekoliko manj usklajeni s konceptom EITM oziroma uporabljajo le njegove določene vidike.

Nova vizija podjetja: predsednik in izvršni direktor CA John Swainson na konferenci CA World 2005

http://www.ca.com/caworld/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji