Objavljeno: 28.1.2004

BrightStor ARCserve Backup r11

Podjetje Computer Associates je predstavilo novo različico priljubljenega programskega paketa za izdelavo varnostnih kopij podatkov, ki se lahko pohvali z bolj učinkovitim in hitrejšim delovanjem. Enajsta različica paketa BrightStor ARCserve Backup podpira varovanje podatkov v okoljih Windows, Linux, MacOS, Netware in Unix, na odjemalcih in strežnikih, poleg tega pa podpira pomnilniške sisteme DAS, NAS in SAN. Tretja različica prinaša nekatere pomembne novosti, ki prispevajo zlasti k hitrejšemu in bolj učinkovitemu postopku za izdelavo varnostnih kopij.

Ena od pomembnih novosti je zmožnost multipleksiranja opravil, s čimer lahko program hkrati izvaja snemanje podatkov več opravil iz več strežnikov, s čimer efektivno povečajo prepustnost podatkov in s tem hitrost samega postopka. Prvi podatki kažejo, da so nekateri uporabniki uspeli z novo različico prepoloviti časovna okna potrebna za izdelavo posnetkov. Ta lastnost je sicer znana pri izdelkih višjega razreda, CA pa prvič tehnologijo vgrajuje tudi v izdelek za manjša do srednje velika podjetja.

CA je sicer pri razvoju nove različice paketa ARCserve tesno sodeloval z Microsoftom, zato je nekaj pomembnih novosti povezanih s tehnologijo okolij Windows in poštnega strežnika Exchange. ARCserve tako zdaj podpira Microsoftovo tehnologijo izdelave diskovnih slik Volume Shadow Copy, ki ga s pridom uporablja za varnostno shranjevanje odprtih datotek na strežnikih. Poleg tega so z ARCservom podprli Microsoftov NAS izdelek Windows Storage Server 2003.

Zelo zanimiva je zmožnost izdelave in arhiviranja poštnih sporočil v strežniku Exchange. ARCserve zna v tem programu arhivirati le posamezne poštne predale in celo zgolj posamezna sporočila. Vgrajena tehnologija celo poskrbi, da se na zahtevo arhivirajo le različna poštna sporočila. V primeru da več prejemnikov prejme isto sporočilo se bo to na trakovih znašlo le enkrat, kar zmanjša porabo prostora.

Med drugimi novostmi so tudi učinkovita možnost varovanja podatkov na drugih diskih, uporabe diska in traku v zaporedju (dvojno varovanje), upravitelji pa bodo veseli nove funkcije, ki pred pričetkom izdelave varnostne kopije preveri ali so vsi pogoji za uspešno izvedbo izpolnjeni. Na ta način se je mogoče preprosto nevarnosti, da se sredi snemanja podatkov nekaj zalomi in opravilo s tem ni končano. Omeniti velja še podporo za šifriranje podatkov na trakovih, povezljivost z orodjem za mobilne uporabnike, sistemi za upravljanje s pomnilniškim prostorom in še čem. Novi ARCserve r11 stane v osnovni različici 775 dolarjev. Dodatek za mobilne uporabnike stane 495 dolarjev, komplet obeh orodij za Microsoftove uporabnike sistema SBS 2003 pa stane 1.000 dolarjev. Linux in Netware različice izdelka bodo nared maja.

http://www.cai.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji