Objavljeno: 5.1.2011

Bo Sandy Bridge zvezda CES?

Jutri se bo v Las Vegasu začel tradicionalni Consumer Electronic Show, kjer bo Intel svečano predstavil novo arhitekturo procesorjev z razvojnim imenom Sandy Bridge, izdelovalci pa tudi prve modele računalnikov s to novostjo.

Druga generacija dvojedrnih in štirijedrnih procesorjev Core je izdelana v 32-nanometrski tehnologiji in na enem silicijevem čipu združuje tako centralno kot tudi grafično procesno enoto (Intel HD). Doslej sta bili jedri ločeni, a pakirani skupaj.

Novi modeli bodo nosili različne tržne oznake, in sicer Core i3, Core i5, Core i7, Pentium ter Celeron. Novi procesorji vsebujejo tudi tehnologiji Turbo Boost 2.0 za dinamično spreminjanje frekvence procesorja in Wireless Display za brezžični prenos slike na zaslone ter prinašajo boljše razmerje med porabo energije in zmogljivostjo.

Nova Intelova mikroarhitektura procesorjev bo vsebovala še sporno tehnologijo Anti-Theft v3.0, ki bo omogočala oddaljeno uničenje procesorjev preko omrežja 3G, četudi bo računalnik ugašnjen. S tem naj bi uporabniki tatovom preprečili uporabo njihove strojne opreme, vendar se poznavalcem zastavljajo tudi številna varnostna vprašanja.

www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji