Objavljeno: 8.1.2014 18:00

Applov App Store lani rekordno

Lansko leto je podjetje razglasilo kot »najboljše sploh« za App Store. Roke si lahko manejo tudi razvijalci, saj jim je Apple v 2013 izplačal več, kot v vseh preteklih štirih letih skupaj. Samo decembra so si uporabniki prenesli tri milijarde aplikacij za platformo iOS, kar je največ doslej in kar za polovico več, kot decembra lani. Po Applovih podatkih pa tudi več, kot so imeli v tem mesecu prenosov vsi drugi ponudniki mobilnih aplikacij skupaj.

Pri tem so avtorji od Appla za lansko leto prejeli za skoraj osem milijard ameriških dolarjev čekov, okrogle tri milijarde pa je za posredovanje in upravljanje spletne trgovine pospravil Apple.

Analitiki še ugotavljajo, da je lanski promet na App Store nadvse težko primerjati s prejšnjimi leti, saj podjetje doslej skorajda nikoli ni objavilo primerljivih podatkov, je pa iz dosedanjih sporočil za javnost moč izluščiti dvoje:  od leta 2008 je App Store nanesel 15 milijonov prihodkov, do lani pa so avtorjem izplačali sedem milijard, kar pomeni, da so jim tokrat izplačali večji znesek, kot vsa poprejšnja leta skupaj.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji