Objavljeno: 7.4.2013 01:00

Apple pripravlja svoj ulični pogled

Kljub začetni polomiji ima Apple še vedno velike ambicije na področju digitalnih zemljevidov. Nedavno vloženi zahtevek v patentni urad tako nakazuje, da Apple pripravlja svojo različico uličnega pogleda po vzoru priljubljene storitve Google Street View.

Tudi v Applovem primeru bodo za osnovo služile panoramske slike ulic in okoliških znamenitosti. Toda Apple pripravlja tudi eno veliko, a pomembno razliko. Za navigacijo po virtualni ulici ne bo treba drsati ali tapkati po zaslonu, saj bo dovolj nagibanje telefona za gibanje v zaželeni smeri.

Apple namerava s pridom uporabiti vgrajeno kamero, merilnike pospeškov, GPS in druga tipala za preprosto izbiro v virtualnih sprehodih. Ko bomo nagnili telefon naprej, se bomo podali naprej po ulici, nagib v levo zavije v križišču in tako dalje. Poseben gib bo omogočal, da virtualno vstopimo v določeno zgradbo in si ogledamo njeno notranjost, seveda če bo šlo za znamenitost ali pomembnejši objekt.

Applov Stree View bi utegnil biti nared z novo veliko različico operacijskega sistema iOS 7, ki bo nared še v letošnjem letu. Ena večji novosti bo prenovljen program za elektronske zemljevide Apple Maps, ki bo prinesel tudi druge novosti.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji