Objavljeno: 31.7.2017 10:00

Apple na kitajskem odstranil VPN aplikacije

Na kitajskem je veliko spletnih strani prepovedanih ali močno cenzuriranih – med nedosegljivimi so tudi Facebook, YouTube in Twitter, za večino večjih znanih strani pa imajo lastne alternative.

Tisti, ki želijo tudi na kitajskem dostopati do ene izmed nedosegljivih strani, si lahko pomagajo z povezavami VPN, najlažje kar preko namenske aplikacije – teh je veliko tudi za mobilne operacijske sisteme, torej iOS in Android.

Že pred nekaj meseci smo pisali o tem, da je Kitajska prepovedala uporabo teh navideznih omrežji, pri tem so jim priskočili na pomoč tudi pri Applu. Začeli so odstranjevati VPN aplikacije iz App Store – vsaj če do njega dostopamo iz Kitajske. Več podjetji, ki ponuja VPN aplikacije za iOS, je s strani Appla dobilo obvestilo, da njihove aplikacije uporabnikom na kitajskem ne bodo več na voljo, ker ponujajo vsebino, ki je na kitajskem prepovedana. 
Resnici na ljubo je verjetno treba priznati, da Apple verjetno nima ravno hude izbire - če v Kitajski hoče poslovati, potem se mora držati zakonov in prodaja prepovedanih aplikacij verjetno sodi med, hm, prepovedane zadeve.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji