Objavljeno: 20.10.2003

Apple iTunes tudi za uporabnike Oken

Apple je po pričakovanju objavil večpredstavni program iTunes tudi za Microsoftovo okolje Windows, s čimer želijo povečati število naročnikov istoimenskega internetnega servisa za glasbo. Sam programski paket iTunes for Windows je brezplačni program, omogoča pa nakup in predvajanje pesmi v digitalni obliki za ceno 99 centov na skladbo.

Novi programski paket deluje le z okolji Windows 2000 in Windows XP, na videz pa je zelo podoben programu za okolje MacOS. Program podpira glasbo v zapisih MP3 in AAC (ta je zaščiten proti kopiranju), vendar ne tudi Microsoftovega zapisa Windows Media Audio (WMA).

Sočasno s predstavitvijo novega servisa so pri Applu predstavili tudi nekaj novosti za digitalne predvajalnike iPod. Prva novost je mikrofon, ki omogoča snemanje zvoka na neposredno na predvajalnike, druga novost pa je bralnike za pomnilniške kartice, s katerim lahko digitalne fotografije in pesmi prenesemo v predvajalnik. Slike seveda ni mogoče prikazati na vgrajenem zaslonu iPoda, saj ta ni bil narejen za kaj takega.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji