Objavljeno: 11.9.2017 01:00

Apple iPhone X in dvakrat iPhone 8

Le nekaj dni pred uradno predstavitvijo nove generacije telefonov iPhone so na dan pricurljale praktično dokončne potrditve o imenih novih modelov. Izdal jih je sam Apple, ki je njihovo ime zapisal v pravkar objavljeno dokončno kodo operacijskega sistema iOS 11, dostop do tega pa je novinarjem bržkone izdal eden izmed Applovih uslužbencev.

Obetajo se nam torej tri novosti: iPhone 8 in iPhone 8 Plus kot naslednika današnjih modelov iPhone 7 in iPhone 7 Plus, največja novost pa bo povsem nov model z imenom iPhone X. X ima pri Applu dvojni pomen – z njim bodo obeležili desetletnico nastanka telefonov iPhone, hkrati pa ime spominja na označevanje operacijskega sistema macOS X in še nekaterih drugih izdelkov s podobno oznako.

iPhone X bo hkrati najbolj drugačen od dosedanjih modelov, začenši z uporabo zaslona OLED, ki bo segal skoraj povsem do robov zaslona. Telefon bo imel novi procesor A11 (6 jeder), najbrž 3 GB RAM in pomnilnik flash. Novost bo avtentikacija lastnika s pomočjo razpoznave obraza Face ID, iPhone pa bo končno dobil tudi podporo za brezžično polnjenje. 

Ostale podrobnosti bodo razkrite na uradni predstavitvi, prvič organizirani v novem Applovemu sedežu Apple Park (»Spaceship«).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

anderssen | 12.9.2017 | 22:58

Eno vprašanje, ki se veže na te igračke. Razumljivo mi je, da v Monitorju prikažete novosti. Da pa to igračko vidiš na prvi strani državne tv in podobnih portalov, je pa malo čudno. A Apple kaj plačuje za te reklame? Te igračke niso ravno življenjsko pomembne zadeve, da bi se jih moralo tako tretirati. Ali pač?

Matjaž Klančar | 12.9.2017 | 23:03

Hja, ljudi zanimajo. Zagotovo televizije to počnejo zato, ker jim prinaša gledanost.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji