Objavljeno: 11.4.2013 01:00

Apple in Yahoo

Sodeč po pisanju časopisa Wall Street Journal naj bi se Apple in Yahoo pogovarjala o možnostih tesnejša sodelovanja. Apple kot kaže išče možnosti, da bi nadomestil Google in njegove storitve v svojih izdelkih, zlasti napravah z operacijskim sistemom iOS.

Znano je, da Apple v družbi Google vidi velikega nasprotnika, kljub temu, da z njimi še naprej sodeluje. Pokojni Steve Jobs je celo brez dlake na jeziku obtožil Google, da so jim preprosto ukradli načrte in jih vgradili v svoj operacijski sistem Android. Google seveda to zanika.

Hladna vojna med velikanoma se je lani pokazala v enostranski odločitvi, ko je Apple ukinil priloženi elektronski zemljevid Google Maps in ga nadomestil z napol dokončanim in precej slabšim lastnim izdelkom. Menda že nekaj časa iščejo tudi alternative za storitev YouTube.

Toda področje, na katerem je Apple še vedno močno odvisen od Googla je spletni iskalnik. Prav tu bi lahko Yahoo vskočil s svojo rešitvijo, najbrž pa bi lahko na Applovih napravah ponudili tudi druge storitve. S tem bi posredno na platformo iOS prišel tudi Microsoft, saj iskalnik Yahoo že nekaj časa temelji na jedru iskalnika Microsoft Bing. Kot kaže, pa to nobenega no moti.

Za zdaj gre menda samo za pogovore, ne pa dokončne dogovore. Kljub temu se zdi ta smer dokaj verjetna v luči tega, kar Apple sicer počne z drugimi dobavitelji, ki mu niso všeč. Ta hip denimo skušajo odpraviti vsakršno odvisnost od sestavnih delov, ki jih proizvaja »sovražni« korejski Samsung. Nedavno je pricurljalo, da bo za nove procesorje A7 proizvajalec tajvanski TSMC in ne več Samsung. Po zaslonih in drugih sestavnih delih, bi s tem korejskemu velikanu odrezali še ta pomemben del pogače.

http://www.apple.com

http://www.yahoo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji