Objavljeno: 8.11.2016 01:00

Android Auto za vsakogar

Google je pred dvema letoma predstavil razširitev za pametne telefone Android, ki omogoča prikaz in krmiljenje izbranih aplikacij prek združljivega "infotainment" sistema v avtomobilih. Od tedaj je tehnologija Android Auto na voljo že v več kot dvesto različnih modelih avtomobilov, še več pa jih je v pripravi za naslednje leto.

Toda Google ni mogel mimo dejstva, da večina obstoječih avtomobilov nima tovrstne podpore, njihovih lastniki pa so prikrajšani za napredne avtomobilske funkcije. Zato so pravkar predstavili novo različico programa, ki namesto infotainment sistema uporablja kar zaslon pametnega telefona!

Da, novi Android Auto je odslej na voljo tudi kot aplikacija za pametne telefone z Androidom 5.0 ali novejšim OS. Za uporabo v avtomobilu so prilagodili uporabniški vmesnik, ki je primeren za rabo med vožnjo, seveda pa pri tem lahko uporabljamo tudi krmiljenje s pomočjo govora. V okviru programa lahko dostopamo do priljubljenih funkcij, ko so predvajanje glasbe, telefonske komunikacije in predvsem navigacija s pomočjo programa Google Maps.

Še več, aplikacija Android Auto se lahko samodejno zažene, vsakič ko se telefon upari z Bluetooth vmesnikom v vozilu in se tako samodejno spremeni v priložnostni potovalni infotainment sistem. Priporočajo seveda rabo telefona v primernih nosilcih.

V pripravi je še več razširitev, med drugim podpora za pomočnico v telefonu, kjer večino opravil krmilimo s preprostimi ukazi, ki se začnejo z znanim »OK Google«. Uvajanje programa poteka postopoma, sprva bo na voljo v 30 državah po svetu, kasneje tudi povsod drugod.

Pri nas "seveda" še ne deluje. Če vas vseeno zanima, priporočamo hiter skok na APK Mirror.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji