Objavljeno: 16.8.2017 01:00

Amazonove novosti za lažjo migracijo aplikacij in podatkov

Amazon je v New Yorku gostil letno konferenco AWS Summit, posvečeno rešitvam in storitvam v oblaku Amazon Web Services (AWS). Pri Amazonu menijo, da je glavna ovira za še hitrejši prehod poslovnih sistemov v oblak težavnost pri prenosu aplikacij in podatkov, zato je to bila glavna tema letošnjega srečanja.

Na srečanju so tako objavili dve novosti, ki bodo podjetjem omogočala lažji prehod iz današnjih sistemov na rešitve v oblaku. Prva je storitev AWS Migration Hub, ki omogoča identifikacijo in migracijo poslovnih rešitev v oblak. Program zna samodejno zaznati virtualne strežnike in podatkovne baze ter jih prenesti v oblačne storitve AWS. V določenih primerih zna identificirati in prenesti tudi aplikacije, ki so povezane s strežniki in podatki.

Amazon želi s tem pospešiti prehod na njihovo poslovno infrastrukturo v oblaku, še posebej na njihovo podatkovno strežniško platformo Aurora, ki se ponaša z visoko zmogljivostjo in skalabilnostjo. Na srečanju so tudi omenili, da je so njihovi kupci na Auroro migrirali že več kot 34.000 podatkovnih baz.

Drugo orodje se imenuje AWS Glue, pod katerim se nahaja storitev za oblačno transformacijo in sinhronizacijo podatkov med porazdeljenimi sistemi. Kupci dobijo popoln nabor orodij ETL s katerimi lahko povežejo različne sisteme med seboj. Amazonu je še posebej pri srcu možnost sinhronizacija podatkov med instancami, ki so v oblaku in na lokaciji kupca, ker na ta način podjetja že napol pripravijo za prehod v oblak.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji