Objavljeno: 14.12.2016 13:10

Amazon Prime Video tudi pri nas

Amazon je svojo storitev Prime Video omogočil tudi pri nas. Storitev lahko brezplačno preizkusimo za en teden, to velja tudi za aplikacije na iOS in Android, za tem pa bomo plačevali 2,99 EUR na mesec za prvih šest mesecev. Kasneje se cena dvigne na 6,99 EUR. Za primerjavo – Netflix nam ponuja prvi mesec brezplačno, nato pa velja osnovni paket 8 EUR (brez ločljivosti HD), malenkost zmogljivejši (z HDjem in možnostjo ogleda na dveh napravah) pa velja 10 EUR. Pri Amazonu v edinem paketu že ponujajo tudi visoke ločljivosti in možnost predvajanja na dveh napravah hkrati. Kot smo omenili, so na voljo tudi aplikacije za Android in iOS - za slednjo se nam je sicer zgodilo, da jo v samem App Store nismo našli, a je delovala povezava s spleta.

Zanimivo, da Amazon povsod poudarja serijo The Grand Tour bivših ustvarjalcev BBCjevega Top Gear, sicer pa je knjižnica serij in filmov manjša kot Netflixova. V ZDA imajo do Prime Video dostop tudi vsi naročniki na Amazon Prime, paket, s katerim dobimo kup možnosti, od brezplačnih knjig na Kindlu do hitrejše in v nekaterih primerih tudi brezplačne dostave paketov. Tam je storitev tako še občutno bolj izpopolnjena.

Še zanimiva prednost Amazon Prime Video pred konkurenco -  vse filme in serije si lahko shranite tudi lokalno, za trenutke, ko niste povezani v splet.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji