Objavljeno: 18.10.2012

Amazon cilja na šole in poslovno rabo

Amazon je prestavil naslednji člen v strategiji, da bi tablice in bralnike Kindle potisnil v šole in med poslovne uporabnike. Nova spletna storitev Whipsercast je učinkovito orodje za skupinsko distribucijo vsebin in nadzor sistemske politike v skupini različnih naprav, ki uporabljajo odjemalce Kindle.

Amazon je storitev na tiho testiral že več mesecev v izbranih šolah, rešitev pa omogoča preprosto vključitev naprav v eno ali več skupin uporabnikov. Pri tem sploh ni važno, ali gre za naprave v lasti šole ali podjetja oziroma za zasebne odjemalce (torej bo načelu BYOD). Uporabnike je mogoče razdeliti v skupine (glede na razred, predmet, oddelek v podjetju) in nad vsako skupino implementirati skupinsko politiko ter dostop do dokumentov primernih za skupino.

Med drugim je na napravah Kindle možno na ta način nastavljati parametre Wi-Fi (vstop v zaščiteno okolje) in politiko gesel za dostop do gradiva. Na naprave je možno nato potisniti gradivo, pa naj gre za dokumente iz lastne produkcije (besedila, preglednice, predsztavitve) ali za kupljeno gradivo prek storitev družbe Amazon. Z enim računom je možno skupinsko naročati večje količine gradiva (npr. učbenikov), kjer je povrh vsega možno računati s popusti.

Kot že rečeno, Whispecast podpira zelo različne naprave, od bralnikov Kindle, tablic Kindle Fire, ter odjemalcev za naprave Apple iOS, Google Android in računalnike PC ali Mac. Vsekakor zanimiva smer razvoja, ki je utegnejo posnemati tudi ostali ponudniki vsebin.

https://whispercast.amazon.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji