Objavljeno: 14.12.2011

Alienware Aurora

Kljub različnim mobilnim možnostim za prave navdušence nad računalniškimi igrami ne obstaja nič boljšega, kot navit namizni računalnik, po možnosti z vodnim hlajenjem. Da je trg na tem specializiranem področju še vedno zanimiv, nenehno dokazujejo pri družbi Dell oziroma njihovi hčerinski družbi Alienware.

Najnovejša pošast iz družine zmogljivih sistemov je računalnik z imenom Aurora, ki združuje najsodobnejše tehnologije za doseganje vrhunske zmogljivosti. Osnova je Intelov procesor Core i7 serije 3000, ki ima šest jeder, temu pa pomaga sistemski nabor Intel x79 Express in pomnilnik DDR3 s štirimi podatkovnimi kanali. Če se sprašujete - da, računalnik je tovarniško navit na najvišje možne frekvence, zato so tudi vgradili vodno hlajenje.

Kupci lahko izbirajo med različnimi konfiguracijami ene ali več kartic s sposobnostjo krmiljenja več zaslonov sočasno, vključno v 3D tehniki. Vse kartice na voljo uporabljajo najnovejši grafični pomnilnik GDDR5. Primer sta dve kartici AMD Radeon 6950, od katerih vsaka nudi 2 GB pomnilnika.

Vse to začinjeno z nenavadnim oblikovanjem ohišja, zanimivimi podrobnostmi, pa tudi izvrstno kvaliteto izdelave in sestave. Seveda je cena temu primerna, saj je potrebno v ZDA za Alienware Auroro odšteti najmanj 2.200 dolarjev (brez DDV). Lahko pa tudi bistveno več.

http://www.dell.com/us/p/alienware-aurora-r4/pd

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji