Objavljeno: 18.1.2006

Adobe prenavlja video programe

Podjetje Adobe je predstavilo nove različice svojih programov, ki so namenjeni profesionalni montaži video posnetkov, kot tudi spremni obdelavi zvočnih posnetkov in pripravi posnetkov DVD. Prva novost je nova različica video urejevalnika Adobe Premiere Pro 2.0, ki prinaša podporo za video posnetke v visoki ločljivosti (HDV, HD), kot tudi možnost urejanja posnetkov v zapisu Flash. Novo orodje Clip Notes omogoča lažje skupinsko delo in nadzor nad procesom potrjevanja in komentiranja video posnetkov. Novost v programu, kot tudi drugih tokrat predstavljenih novostih je podpora za orodje Dynamic Link, ki povezuje različne programe družbe Adobe v celovit delovni potek s preprosto izmenjavo podatkov. Nadgradnja stane 200 dolarjev, polna različica pa 850 dolarjev.

Adobe Premiere Pro 2.0.

Druga novost je program za obdelavo in video učinke After Effetcs 7.0. Kot dopolnilo urejevalniku Premiere prinaša povsem nov uporabniški vmesnik, ki je bližje drugim orodjem Adobe, bogat nabor novih učnikov, podporo za zapis Flash ter nova orodja za nadzor animacije ter delo z več sloji. Nadgradnje so tu prav tako 200 dolarjev, polna različica pa 700 dolarjev.

Adobe After Effects 7.0.

Sledi program za pripravo DVD posnetkov Adobe Encore DVD 2.0, ki se tesneje povezuje drugim programi Adobe, zlasti urejevalnikoma Premiere in Photoshop. Povem novo je orodje za predstavitev strukture DVD projekta v obliki diagrama, omogočeno pa je tudi priprava predstavitev, ki vključujejo prikazovanje fotografij. Povsem nov je urejevalnik interaktivnih menujev, Adobe pa prilaga bogat nabor predlog za različne projekte. Odšteti je treba 350 dolarjev oziroma 150 dolarjev za nadgradnjo.

Adobe Encore DVD 2.0.

Zadnja novost je urejevalnik zvoka Audition 2.0, predvsem kot pripomoček pri pripravi video projektov. Audition prinaša zmogljivejšo mešalno mizo, kjer lahko spremembe parametrov beležimo v realnem času, izboljšali pa so tudi jedro, ki ima zdaj manjšo latenco in omogoča pregled filtrov in učinkov v realnem času. Nova orodja so tudi za pripravo prostorskega zvoka in vizualizacijo zvočnih posnetkov ter popravke frekvenčnega prostora posnetkov.

Adobe Audition 2.0.

http://www.adobe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji