Objavljeno: 23.11.2005

ACM Regional Contest 2005

V Budimpešti na Madžarskem je potekalo regionalno študentsko tekmovanje v programiranju. Na tekmovanju se vsako leto pomerijo najboljše ekipe regije. Slovenci smo nastopali v vzhodnoevropski regiji skupaj s Avstrijci, Hrvati, Čehi, Nemci, Madžari, Slovaki in Poljaki. Tekmovanja so se udeležile ekipe iz vseh treh univerz.

Tekmovanje poteka že 30 let in spada pod okrilje organizacije ACM (Association for Computing Machinery), od skromnih začetkov lokalnega programerskega tekmovanja pa se je razraslo v svetovno tekmovanje.

Tekmovanje poteka tako, da ekipe dobijo zbirko problemov, ki jih rešujejo samostojno na računalnikih. V določenem času mora ekipa rešiti čim več problemov. Probleme rešujejo tako, da na predpisan način oddajo programsko kodo v ustreznem jeziku. Za rešen problem se šteje tisti, katerega koda da pravilen rezultat na neznanem skupku testnih podatkov. Naloge se preverjajo samodejno.

Slovenske ekipe so na zastopale solidno in se uvrstile nekje v zlato sredino. Najbolje so se predstavile poljske ekipe, ki so pometle s konkurenco in osvojile vsa najboljša mesta.

Najboljše ekipe bodo zastopale regijo na svetovnem tekmovanju v programiranju, ki bo letos v San Antoniu, Texas, ZDA.

http://www.acmgnyr.org/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji