Objavljeno: 4.11.2000

Acerjevi novi prenosniki

Podjetje Acer se je za novo prodajno sezono pripravilo s številnimi zanimivimi novostmi pri prenosnikih. Prva novost je prenosni računalnik TravelMate 200, ki je namenjen predvsem širšemu krogu poslovnih uporabnikov. Prenosnik je zgrajen na podlagi koncepta "vse v enem", kar pomeni, da v nekoliko večjem ohišju združuje disketno enoto in enoto CD-ROM 24x. Računalnik sicer poganjajo 550 MHz ali 600 MHz procesorji Intel Celeron, osnovni pomnilnik je 32 ali 64 MB (razširljiv na 512 MB), disk pa je 5 GB. Na voljo sta dva zaslona (pasivna in aktivna matrika), obakrat z 12,1-palčno diagonalo in ločljivostjo 800 × 600 pik. Za grafiko skrbi pospeševalnik 3D z vmesnikom AGP in 4 MB SDRAM, tu pa so še modem s hitrostjo 56 Kb/s, dva vmesnika USB in posebne tipke za hiter priklic programov. Na voljo je z operacijskimi sistemi Windows 98SE ali Windows ME.

Razred više je model TravelMate 350, ki sodi v razred lahkih in tankih prenosnikov. Kljub temu, da je majhen (debelina 2,5 cm) in lahek (1,8 kg), računalnik poganja najnovejši Intelov procesor Pentium III s hitrostmi od 650 do 850 MHz. Osnovni pomnilnik je 64 MB, disk pa je velik zajetnih 20,4 GB. Zaslon je za ta razred računalnikov precej velik in meri po diagonali 13,3 palca, z aktivno matriko pa ponuja ločljivost 1024 × 768 pik. Za grafiko skrbi pospeševalnik 3D z 8 MB SDRAM. Posebnost so razširitvene enote. Namesto običajnih dveh priključkov PC Card, ima TravelMate 350 le eno, namesto druge pa je tu enota za pomnilniške kartice Compact Flash. Računalnik ima bogat nabor vmesnikov, med katerimi najdemo omrežno kartico, modem, dva vmesnika USB, vmesnik Firewire, drugo leto pa bo vgrajen tudi brezžični vmesnik Bluetooth (za doplačilo okrog 200 dolarjev).

Tretja novost je prenosnik TravelMate 739TLV. Računalnik sodi v zgornji razred prenosnikov in je namenjen zlasti poslovni rabi, za katero sta potrebna zmogljivost in zanesljivost delovanja. Prenosnik je opremljen z 850 MHz procesorjem Intel Pentium III, 128 MB pomnilnikom (razširljivim na 512 MB) in 20 GB diskom. V osnovno opremo sodijo še enota DVD-ROM 8x, grafični pospeševalnik z 8 MB SDRAM in podporo za prikaz slike na dveh zaslonih in zvočna kartica, ki krmili posebne ploske zvočnike. Zaslon meri po diagonali kar 15 palcev in ima ločljivost 1024 × 768 pik. Največja posebnost prenosnika je brez dvoma enota, vgrajena na površini pred tipkovnico, ki omogoča razpoznavo uporabnika s prstnim odtisom. Pri Acerju so v ta namen razvili poseben dodatek za sistemski program BIOS, ki omogoča zagon računalnika samo na ta način pooblaščenim osebam. Del paketa predstavlja tudi programska oprema za okolje Windows, ki omogoča uporabo profilov za različne uporabnike sistema. Ohišje računalnika je zgrajeno iz magnezijeve zlitine, za delovanje pa skrbi spodobno velik litijev akumulator, s katerim prenosnik kljub zmogljivi opremi deluje nemoteno tudi do štiri ure in pol.

http://www.acer-ee.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji