Objavljeno: 12.3.2001

3Dlabs Wildcat II 5110

Novi pospeševalnik za trirazsežno grafiko, Wildcat II 5110, ki so ga pred kratkim predstavili pri podjetju 3DLabs, naj bi bil doslej najbolj zmogljiv tovrsten izdelek. Od predhodnika Wildcat 4110 je več kakor dvakrat hitrejši, precej hitrejši pa naj bi bil tudi od pospeševalnikov drugih proizvajalcev.

3DLabs, specializirano podjetje pospeševalnikov 3D za profesionalno rabo, je novi izdelek razvilo predvsem za uporabo v okoljih, kjer so grafične zahteve zelo visoke (medicina, kartografija, znanost ...).

K hitrosti naj bi najbolj pripomogel dvojni pospeševalnik geometrijskih operacij. Novi Wildcat so optimalizirali za delovanje s procesorjem Pentium 4, zato izkorišča vse zmožnosti, ki jih ta ponuja. Pospeševalnik je lahko opremljen z do 144 MB pomnilnikom, prilagojen pa je tudi za uporabo z novimi režami AGP Pro 4x. Izboljšana je tudi enota za 2D grafiko. Pospeševalnik zmore celozaslonsko mehčanje robov ter podpira standard OpenGL 1.2. Poleg VGA izhoda je na kartici še izhod DVI-I, ki pod Windows 2000 omogoča hkratno delo z dvema zaslonoma.

http://www.3dlabs.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji