Objavljeno: 17.9.2016 01:00

3D tiskalnik za 290 dolarjev

Po prvem valu 3D tiskalnikov je bilo neizbežno, da se bodo cene tovrstnih izdelkov kmalu znižale. Podjetje XYZprinting, sicer razmeroma dokaj znano po 3D tiskalnikih daVinci Mini za domačo rabo, je predstavilo doslej najcenejši tiskalnik ta domačo rabo s priporočeno ceno 290 dolarjev. Nekateri spletni prodajalci ga ponujajo celo za 270 dolarjev.

Kupec za ta denar dobi 3D tiskalnik, ki zmore natisniti 3D modele velikosti do 15 x 15 x 15 cm. Ločljivost tiska je v območju od 0,1 do 0,4 mm, v odvisnosti od hitrosti tiska, ki sega do 100 mm/s. Tiskalnik odlikujejo prijetna oblika, kompaktno ohišje (42 x 43 x 38 cm), predvsem pa enostavna raba.

Tiskalnik daVinci Mini ima mehanizem za samodejno vstavljanje plastične žice kot materiala za tiskanje predmetov, pladenj za natisnjene predmet iz aluminija, mehanizem za samodejno kalibracijo pladnja, vgrajen pa je celo vmesnik Wi-Fi za brezžično povezavo z računalnikom. Proizvajalec poleg tiskalnika prilaga programsko opremo XYZmaker 3D, ki skrbi za modeliranje 3D predmetov. Potrošniški izdelek, namenjen ljubiteljem, študentom in ostalim potrošnikom.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji