Objavljeno: 19.10.2010

29 milijonov video klicateljev v letu 2015

Sodeč po raziskavi, ki jo je opravila družba Juniper Research, bomo v naslednjih letih doživeli razcvet mobilnih videokonferenčnih rešitev. Čez pet let naj bi video klice uporabljalo že 29 milijonov uporabnikov pametnih telefonov po celem svetu. Interes je spodbudil predvsem telefon Apple iPhone 4 s programom in storitvijo FaceTime, po pričakovanjih pa naj bi temu zgledu kmalu sledili drugi.

Toda analitiki opozarjajo, da so na poti do takega uspeha še številne ovire. Videokonference danes delujejo zanesljivo le na širokopasovnih brezžičnih povezavah (Wi-Fi), medtem ko tipične 3G povezave ne nudijo zadostne prepustnosti. Poleg tega za zdaj manjkajo standardi, ki bi zagotavljali združljivost med različnim videokonferenčnimi rešitvami.

V raziskavi tudi navajajo, da bo čez pet let že okoli 84% vseh novih telefonov imelo zaslone na dotik in povezljivost na spletne trgovine za dostop do dodatnih funkcionalnosti. Napovedujejo tudi večjo procesno zmogljivost (standardni bodo procesorji z vsaj dvojnim jedrom) ter podporo za 3D prikaz brez uporabe namenskih očal.

http://www.juniperresearch.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji