Oglasno sporočilo
Objavljeno: 28.11.2017

20 let zaupanja inovativnim varnostnim rešitvam

S čedalje večjo odvisnostjo sodobne družbe od informacijsko-komunikacijske tehnologije se nadaljujeta tudi razširjanje in razvoj kibernetskih groženj. Zaradi obojega – uvajanja sodobnih IKT-rešitev in hitre širitve groženj – v družbi Kaspersky Lab verjamejo, da je okrepitev sodelovanja med različnimi deležniki za zaščito kibernetskega prostora nujnejša kot kadarkoli prej. Nesodelovanje je hkrati tudi voda na mlin kibernetskih kriminalcev.

Danes že polovica svetovnega prebivalstva uporablja internet in pri tem za seboj pušča velik digitalni odtis. Naj gre za varovanje zasebnosti, družine, financ, potrošnikov, poslovanja ali kritične infrastrukture, Kaspersky Lab je predan zagotavljanju zaščite pred kibernetskimi grožnjami že 20 let. Družba v povprečju vsak dan zazna več kot 323.000 zlonamernih datotek. Ne glede na namen in izvor teh groženj zagotavlja varnost s ponudbo vodilnih inovativnih tehnologij na trgu in poglobljenimi analizami. Tako ohranja zaupanje med svojimi uporabniki, poslovnimi partnerji in v strokovni skupnosti po svetu.

Izbira uporabnikov

Družbi Kaspersky Lab zaupa več kot 400 milijonov zasebnih uporabnikov in več kot 270.000 podjetij in organizacij. Te izhajajo iz vladnega sektorja, finančne panoge, zdravstva, telekomunikacij, podjetje pa ponuja tudi rešitve za industrijska okolja in varovanje podatkovnih centrov. Poslovna okolja bi moral skrbeti predvsem podatek, da se je v zadnjem letu dni več kot četrtina (27 %) podjetij soočilo s ciljanim napadom.

Varnostne rešitve družbe Kaspersky Lab so redno preizkušene in večkrat nagrajene na neodvisnih testiranjih in ocenjevanjih . Njihovo kakovost je vnovič potrdila podelitev nagrad Customer Choice Awards, ki je pod okriljem ocenjevalnega projekta raziskovalne družbe Gartner – ta temelji na ocenah strokovnih uporabnikov rešitev različnih ponudnikov – oktobra družbi Kaspersky Lab kot prvi in edini med ponudniki prinesla platinasto nagrado v kategoriji platform za zaščito končnih točk.

Zaupanje organov pregona in strokovne skupnosti

Skladno z industrijskimi standardi in pravnim redom v Kaspersky Labu nudijo tehnično znanje, strokovne analize zlonamerne programske opreme in tako prispevajo k večji mednarodni kibernetski varnosti. Prepričani so, da so skupna prizadevanja najbolj učinkovit način v boju zoper kibernetski kriminal. Zato tesno sodelujejo z globalno skupnostjo s področja informacijske varnosti, mednarodnimi organizacijami, nacionalnim in regionalnimi organi pregona, vključno z Interpolom in Europolom.

»Oktobra sklenjen sporazum Interpola z družbo Kaspersky Lab je dodaten korak v nenehnih prizadevanjih, da imajo organi kazenskega pregona po vsem svetu dostop do informacij, ki jih potrebujejo za boj proti kibernetskim grožnjam. Sodelovanje z zasebnim sektorjem je bistvenega pomena za učinkovito reševanje tega globalnega pojava, ki se še naprej povečuje v obsegu in zapletenosti,« poudarja Noboru Nakatani, izvršni direktor globalnega kompleksa za inovacije pri Interpolu (IGCI).

Zanimivosti

-    Med aprilom 2016 in marcem 2017 je Kaspersky Lab blokiral izsiljevalske viruse na računalnikih svojih 2.581.026 uporabnikov.

-    V prvi polovici leta 2017 je Kaspersky Laba preprečil več deset tisoč poskusov napadov na 37,6 % industrijskih računalnikov, ki so zaščiteni z varnostnimi rešitvami podjetja.

-    Platforma Kaspersky Security Network (KSN) naročnikom omogoča dostop do globalnih podatkov o grožnjah z več kot 80 milijonov senzorjev.

Tehnološka podjetja, med njimi družba Kaspersky Lab, so novembra letos na Svetovnem forumu za demokracijo s Svetom Evrope podpisala sporazum za zaščito človekovih pravic na internetu. Namen sporazuma je razširiti varstvo človekovih pravic, demokracijo in vladavino prava na internetu. Partnerji so se tako zavezali k spodbujanju odprtega in varnega interneta za vse.

Globalna pobuda

Zaupanje ni samo po sebi umevno. Potrebno ga je vedno znova prislužiti prek stalne zavezanosti k transparentnosti in odgovornosti. Kaspersky Lab z letošnjim letom začenja globalno pobudo za transparentnost delovanja (The Global Transparency Initiative). Podjetje do leta 2020 načrtuje ustanovitev treh centrov za transparentnost, in sicer v Združenih državah Amerike, Evropi in azijsko-pacifiški regiji. Namen centrov je nasloviti morebitna varnostna vprašanja v sodelovanju s potrošniki, zaupanja vrednimi partnerji in državnimi deležniki. Med drugim bodo centri služili za vpogled v ocene izvorne kode podjetja, posodobitve programske opreme in pravila za odkrivanje groženj.

Osrednji cilj družbe Kaspersky Lab danes ostaja isti kot skozi celotno dvajsetletno zgodovino podjetja: ponujati varnostne rešitve vrhunske kakovosti in žrtvam pomagati v boju proti kibernetskim grožnjam.

www.kaspersky.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

KSSpnKUyVFQ

  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji