Objavljeno: 3.10.2019 12:09

Novosti iz Microsoftovega dogodka Surface

Microsoft je na včerajšnjem dogodku Surface poleg preklopnega telefona predstavil še nekaj zanimivih strojnih novosti.

Novost je kar nekaj različnih prenosnikov, med njimi tudi hibridna tablica s procesorjem ARM. Gre za Surface Pro X, 13 palčno tablico, ki jih lahko dodamo tanko zaščitno ohišje s tipkovnico in pisalom. Tablica uporablja sistem Windows, poganja jo Qualcommov novi procesor SQ1 – tega naj bi razvili posebej v sodelovanju z Microsoftom, zasnovan pa naj bi bil na tehnologijah procesorjev Snapdragon. V primerjavi z večino procesorjev ARM sicer porabi več energije (7 vatov), a je tudi občutno zmogljivejši. Na voljo je povezava 4G, zmogljivost baterije naj bi bila okoli 20 ur, s pomočjo hitrega polnjenja naj bi v eni uri baterijo napolnili na 80%.

v5SFBpMiaiQ

Bolj klasična sta nova prenosnika Surface Laptop 3. Zanimivo, da bo v večjem, 15-palčnem modelu, AMDjev procesor, v manjšem, 13,5-palčnem pa Intelov procesor iz družine Ice lake. V ZDA bodo na voljo proti koncu oktobra, cene se bodo začele pri tisoč dolarjih za manjši model, večji bo stal okoli dvesto dolarjev več. Zanimivo, da so poudarili tudi dobre možnosti popravila samega ohišja. Nadgradili so tudi tablico Surface Pro – dobila bo nove Intelove procesorje, žal pa tudi nekoliko manjšo baterijo, vse skupaj pa bo na voljo po malenkost nižji ceni (od 750 dolarjev dalje).

fssZICsV4Rg

Preklopni telefon Surface Duo smo sicer že omenili, ob njem pa so predstavili še preklopno tablico, imenovano Surface Neo. Gre za enak koncept - torej dva zaslona, združena s tečaji, le da imamo tu na voljo dva 9-palčna zaslona, namesto Androida pa so nameščeni prihajajoči Windows 10X. Gre za nekoliko prilagojeno različico sistema Windows, namenjeno "dvojnim", preklopnim napravam. Sistem naj bi bil optimiziran za strojno nekoliko manj zmogljive (oziroma bolj varčne) naprave, hkrati naj bi bil prijaznejši za uporabo na zaslonih, občutljivih na dotik. Tako kot telefon Surface Duo in tablica Surface Neo naj bi tudi ta sistem na tržišče prišel čez eno leto.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji