Objavljeno: 4.9.2019 10:00

Android 10 je tu!

Google je včeraj uradno splavil novo različico Androida, najbolj priljubljenega operacijskega sistema na svetu. Da, po številu namestitev in po statistiki obiskanosti spletnih strani je že davno presegel Microsoftov Windows (na naši spletni strani je uporabnikov z Androidom kar 67%!).

Android 10 je evolucijska nadgradnja, saj so mobilni operacijski sistemi že pred časom dosegli točko, ko jih je težko nadgrajevati z velikimi koraki. Po eni strani zato, ker smo z njimi večinoma že zadovoljni, po drugi pa zato, ker razvijalci nočejo jeziti uporabnikov, ki so se sistema navadili.

Desetka (še nedavno znana pod razvojnim imenom Android Q) tako prinaša malenkosti kot so navigacija s kretnjami, »temni način« (sklop barv), samodejno podnaslavljanje video vsebin, pametno odgovarjanje, bolj podrobne nastavitve s področja zasebnosti in varnosti, pa tudi izbire, ki bodo prav prišle družinam.

Kot je že običajno, je nov Android na voljo za Googlove telefone Pixel, nadgradnje drugih telefonov pa se bodo zvrstile v naslednjih (kar nekaj) mesecih. Za pričakovati je, da bodo novi telefoni z desetko opremljeni kar kmalu.

Kaj smo o sistemu, ko je bil še v tretji beta različici, ugotovili konec maja, si lahko preberete v naslednjem članku:

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji