Objavljeno: 20.6.2019 13:00

Huawei obljublja Android Q za obstoječe telefone

Kljub Huaweijevim težavam z ameriškimi obtožbami in vse večjimi problemi pri sodelovanju z ameriškimi podjetji, so pri podjetju napovedali, da na obstoječe telefone prihaja deseta generacija Androida.

Android Q bo sicer izšel jeseni, pri Huaweiju pa so potrdili, da bodo to različico operacijskega sistema dobili vsi telefoni družin P30 in Mate 20, pa tudi naprave P20 in P Smart. Po govoricah sodeč pa naj bi ta sistem prišel tudi na zmogljivejše naprave njihove blagovne znamke Honor; konkretno na modele Honor 20.

Z novim Androidom prihaja tudi nova različica Huaweijevega vmesnika EMUI - EMUI 20. Ta bo prinesel večjo prenovo samega vmesnika in nove ikone, prenovljena bo tudi aplikacija za fotografiranje, predvsem z novimi scenskimi načini. Sami sicer nismo ravno navdušeni nad vmesnikom EMUI, a priznamo, da se je v zadnjih generacijah izboljšal.

O Android Q smo sicer pisali v trenutno aktualni številki, pred časom pa smo objavili tudi novico, da je bil Huaweijev Mate 20 Pro odstranjen iz Googlovega beta programa za omenjen sistem.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji