Objavljeno: 22.5.2019 11:00

Predstavljena nova serija telefonov Honor 20

Huawei je v okviru svoje blagovne znamke Honor predstavil trojico novih telefonov, postavljenih med zgornjim in srednjim cenovnim razredom.

Gre za naprave Honor 20 Pro, Honor 20 in Honor 20 Lite, ki imajo kar nekaj skupnega z Huaweijevo vrhunsko linijo P30 (P30 Pro in P30 smo sicer preizkusili v trenutno aktualni številki Monitorja, preizkus P30 Lite pa bo v prihodnji številki). Kljub ameriškim blokadam zoper Huawei vsi trije telefoni premorejo tudi Googlove storitve, saj so bili razviti še pred zadnjimi dogodki.

Honor 20 Pro prinaša enak procesor kot model P30 Pro (Kirin 980), 8 GB pomnilnika, shrambo velikosti 256 GB in baterijo z 4.000 mAh. Zadaj je fotoaparat s štirimi objektivi, petkratni zum modela P30 Pro pa bo tu zamenjan za trikratnega (zraven bo še objektiv za širokokotne posnetke, objektiv za bližnje posnetke makro in klasični objektiv z visoko ločljivostjo). Zaslon meri 6,26 palca, za razliko od omenjenega Huaweija, pa gre za zaslon LCD (in ne OLED). Prednji fotoaparat je postavljen v luknjo na zgornji strani zaslona, enako kot je denimo urejeno tudi pri Samsungovem Galaxy S10.

Model Honor 20 ima enak procesor, a malenkost manj pomnilnika (6 GB) in manjšo shrambo (128 GB), zaslon je enak, malenkost manjša je baterija (3750 mAh). Zadaj bodo prav tako štirje objektivi, a bo trikratni zum zamenjan za globinsko tipalo, ki bo pomagalo pri portretih z zamegljenim ozadjem.

Cenejši Honor 20 Lite pa v enako ohišje spravi manj zmogljiv procesor Kirin 710 (tega ima tudi Huawei P30 Lite), 6 GB pomnilnika in baterijo z 3400 mAh.

Cena Honor 20 Pro bo 600 evrov, Honor 20 bo sto evrov cenejši, za Honor 20 Lite bomo odšteli 300 evrov. Povedano drugače, Honor je ponudil telefon, ki se po večini lastnosti mirno kosa z najzmogljivejšimi modeli tega trenutka, po nekaj sto evrov nižji ceni. Bo pa vsekakor zanimivo spremljati odzive uporabnikov, glede na ameriško blokado podjetja Huawei.

Honor je objavil tudi celotni video predstavitve:

CZnlI6plpCA

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji