Objavljeno: 19.5.2019 22:00

Huawei ostal brez Androida!

Reuters poroča, da je Google popolnoma prekinil sodelovanje s Huaweiem, razen v zvezi z izdelki, ki jih pokriva odprtokodna licenca. To pomeni, da bo/je Huawei izgubil dostop do nadgradenj operacijskega sistema Android, naslednje različice njihovih telefonov pa bodo izgubile dostop do Googlovih servisov, kot so Google Play Store, Gmail Google Photos, Google Maps in drugi.

Vir, na katerem temelji Reutersovo poročilo, pravi, da se pri Googlu še dogovarjajo o podrobnostih.

Poteza je gotovo povezana z ukazom ameriškega predsednika Trumpa, ki je prejšnji teden Huawei dodal na spisek podjetij, katerim ameriška visoko tehnološka podjetja ne smejo prodajati ničesar, če tega ne odobri ameriška zvezna vlada.

Huawei bo še vedno imel dostop do »čistega Androida«, ki je v osnovi odprtokodni sistem, vendar bo sodelovanje med Googlom in Huaweiem popolnoma prekinjeno, Huaweievi telefoni brez Googlovih aplikacij pa bodo postali – neuporabni.

Reuters še poroča, da odziva Huaweia in ameriškega ministrstva za trgovino še ni. Ne dvomimo, da bomo o tem še poročali.

Je to konec meterorskega uspeha tega kitajskega podjetja, ki je trenutno drugi največji proizvajalec mobilnih telefonov in daleč največji proizvajalec opreme za mobilna omrežja na svetu?

Reuters

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji