Objavljeno: 29.8.2017 | Avtor: Jernej Horvat | Monitor September 2017

Zvito!

Komunikacijska orodja za skupine so trenutno vroča, vodilnemu Slacku se poskuša približati množica novincev. Med njimi je tudi podjetje Doist (iz Čila!) z aplikacijo Twist.

Twist je aplikacija, s katero v Doistu obljubljajo konec neprestanih obvestil o prejetih sporočilih. Slogan, ki se uporablja za trženje aplikacije, je manj motenj in več produktivnega ekipnega dela. Namestimo ga v računalnik z Windows ali macOS in v pametne naprave, ki delujejo na operacijskih sistemih iOS in Android. Uporabljamo lahko tudi spletno različico, ki je za povsem nov izdelek zelo dobro narejena. Ni opaziti večjih hroščev in tudi postavitev elementov uporabniškega vmesnika je ne glede na uporabljeni brskalnik dosledna.

Zasnova aplikacije spominja na mešanico med e-pošto in običajnimi aplikacijami za pošiljanje sporočil, kot je na primer WhatsApp. Twist poleg odprave neprestanih obvestil o novih sporočilih obljublja tudi možnost poglobljene izmenjave mnenj. Namesto kratkih enovrstičnih sporočil je uporabniški vmesnik naravnan tako, da spodbuja daljša besedila.

Kot pomembno prodajno prednost omenjajo organizacijo poslanih sporočil v tako imenovane niti. Če poteka komunikacija med več uporabniki hkrati, se lahko v aplikacijah, kot je Slack, zgodi, da nastane zmeda – uporabniki se hkrati pogovarjajo o več različnih temah in nastane nepregledna množica sporočil, znotraj katere se je težko znajti. Organizacija v niti omogoča, da se sleherna tema pogovora organizira v svojem prostoru, ob pomoči označb oz. »tagov«. Tako je lažje slediti posamezni temi. Ne preseneča, da tudi Slack že ponuja možnost pregleda pogovorov na podlagi ustreznih označb.

Pri uporabi Twista (mi smo ga uporabljali dober teden) se omenjene prednosti storitve z boljšo organizacijo pogovorov in možnostjo delne nadomestitve e-pošte potrdijo, a ena težava ostaja. Twist nadomesti e-pošto zgolj deloma – le ob interni komunikaciji med člani ekipe. Za komunikacijo z zunanjimi naslovniki je uporaba e-pošte neizogibna. Zaradi tega bo verjetno lažje ostati kar pri e-pošti, saj sicer Twist predstavlja še eno dodatno orodje v poslovnem okolju in vprašanje je, ali bodo uporabniki to pripravljeni sprejeti.

TwistApp

Kje: twistapp.com

Cena: Brezplačen in neomejen paket za 5,5 EUR/uporabnika/mesec.

Za: Pregleden uporabniški vmesnik, brez večjih hroščev.

Proti: Ne nadomesti e-pošte v celoti.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji