Objavljeno: 30.1.2018 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Februar 2018

Zopo Flash X1

Zopo Flash X1 je poizkus izdelave izjemno poceni telefona, ki bi premagal mejo higienskega minimuma uporabnosti. Ti poizkusi prinesejo s seboj konkretne kompromise, ki se na končnem izdelku vedno dovolj poznajo, da je te telefone težko priporočiti. Oblikovno je X1 všečen. Na zadnji strani sta bralnik prstnih odtisov (ki sicer ni med hitrejšimi) in fotoaparat, ki se ni izkazal, a je vse ujeto v lepo ohišje. Zadnja stranica našega modela je bila svetleča modra, kot jo je letos populariziral HTC. Dobro so se izkazali tudi gumbi, ki so trdni in se vedno ve, kdaj se sprožijo. To je pri poceni telefonih bolj redko.

Najmanj se x1 izkaže s strojno opremo, ki ga žene. Štirijedrni 1,3 GHz procesor je enostavno premalo za leto 2018. Prav tako sta dva gigabajata pomnilnika nekaj, za kar upamo, da bo čimprej preteklost. Ko k temu dodamo še nadležni (glej okvir) Android 7.0 in ko vemo, da so na voljo naprave Android One, ki jih žene Android 8.0 in pri katerih je stanje približno enako (General Mobile GM 5 d), za X1 zmanjka argumentov.

Takšni telefoni so posledica želje izdelovalca, da bi zapolnil vse cenovne postavke. Ko se približujemo najnižjim cenam, je vedno teže konkurirati, saj se varčuje predvsem pri strojni opremi. Tako dobimo počasnejše, starejše in s tem nedorasle procesorje. Ti težko ženejo novejše različice operacijskega sistema Android, tudi če gre za 7.0, in ne za 8.0.

Zopo X1 Flash torej ne doseže tiste meje, ko bi z nečim toliko prepričal, da bi ga veljalo priporočiti med tistimi telefoni, ki stanejo okoli 150 evrov in so še vredni nakupa. Enostavno je na trgu vsaj ena alternativa, ki dostavi veliko več – General Mobile GM 5 d.

Zopo Flash X1

Prodaja: Spletne trgovine.

Cena: 150 EUR

Za: Oblika.

Proti: Strojna podhranjenost.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji