Objavljeno: 27.9.2022 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Oktober 2022

Zaklenjeni pripomočki

Zadnja posodobitev operacijskega sistema iOS prinaša na telefone iPhone in tablice iPad dodatne zmožnosti prilagajanja, med katerimi je najvidnejša pridobitev uporabe različnih zaklenjenih zaslonov, ki jim po želji pripenjamo priročne lebdeče pripomočke. Aplikacij, ki novost podpirajo, je že precej, zato izpostavljamo najboljše.

Launcher je znano ime med zbirkami lebdečih pripomočkov, ki so doslej gostovali na domačih zaslonih Applovih mobilnih naprav oziroma na zaslonskem pogledu Today View. Aplikacija omogoča pripenjanje bližnjic, ki nas najhitreje popeljejo do zaznamkov, glasbe, drugih programov ter pogovora s shranjenimi stiki. Vse dobrote programa Launcher so nam s posodobitvijo operacijskega sistema iOS na voljo tudi na izbranem zaklenjenem zaslonu.

Ob splavitvi novega operacijskega sistema se je na tržišču pojavila nova aplikacija storitve Launchify, ki nas razvaja z bližnjicami, zaznamki in aplikacijami na zaklenjenem zaslonu telefona ali tablice. Omogoča uporabo lastnih ikon za lebdeče pripomočke ali izbiro podobe iz priložene zbirke. Brezplačna različica programa nudi postavitev dveh ovalnih lebdečih pripomočkov na poljuben zaklenjeni zaslon. Več jih odklene plačljiva naročnina.

Poleg zbirk lebdečih pripomočkov so svoje hitro ponudili tudi številni priljubljeni programi. Med njimi je žaljiva napovedovalka vremena, ki vedno privabi smeh na ustnice. Aplikacija Carrot Weather zamenja dežurni vremenski pripomoček z različnimi in izredno prilagodljivimi bližnjicami, ki pa za osveževanje v ozadju potrebujejo plačano mesečno naročnino v višini slabih dveh evrov.

Še bolj priročen je Scanner Pro, ki na zaklenjeni zaslon dostavi hiter dostop do prebranih dokumentov, shranjenih na telefonu iPhone ali tablici iPad ali v eni izmed priljubljenih oblačnih shramb, med katerimi ne manjkajo iCloud, Dropbox, Google Drive, Microsoftov Onedrive in Evernote. Seveda so omogočeni tudi hitro prebiranje novih dokumentov, zaščita z geslom ter samodejno popravljanje, podpisovanje, pošiljanje in prebiranje besedila z njih.

Zadnja med predstavljenimi aplikacijami s podporo lebdečim pripomočkom na zaklenjenem zaslonu jabolčne mobilne naprave je Motivation, ki novo pridobitev operacijskega sistema iOS izkoristi za hitrejšo dostavo navdihujočih citatov za izboljšanje počutja in duševnega zdravja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji