Objavljeno: 28.8.2018 | Avtor: Anže Tomić | Monitor September 2018

Xiaomi Mi Mix 2s

Mi Mix 2s ima keramično zadnjo stranico, kar je zaenkrat še vedno redkost. Prav ohišje oziroma izdelava sta največji adut tega telefona. Mix 2s je lep telefon, zaradi keramike deluje v roki zelo premijsko, čeprav spada v višji srednji razred. V Xiaomiju to vedo, tako da telefon na zadnji strani krasi napis »designed by Xiaomi«, na prednji strani pa logotipa ni.

Tudi sicer bi težko bil, ker telefoni Mix slovijo po tem, da na vrhu zaslona praktično ni roba, ker je kamera prestavljena spodaj, na brado. Za zajemanje avtoportretov je tako treba telefon obrniti na glavo in v praksi to ni nadležno. Tudi prednja kamera je na ravni in zajema dobre slike. Zadaj sta dve leči, ki delujeta dobro, druga je namenjena približevanju (2x). Fotoaparat štrli iz ohišja in je umeščen v pokončno elipso, v kateri je med dvema lečama bliskavica.

Na tej točki je treba omeniti edino grajo pri oblikovanju tega telefona. Oblikovanje je preveč ukradeno (sposojeno?) od Applovega iPhona X. Kopiranje Appla je Xiaomiju v krvi že leta in smo se ga navadili, a se nam zdi to kljub temu pomembno opozarjati, ker gre za poceni zvijačo, kako izdelkom dati nekaj prestiža. Ko si ogledamo zadnjo stranico Mixa in iksa, se ločita le po bralniku prstnih odtisov pri Xiaomiju.

Kljub plagiatu je Xiaomi naredil lep telefon, ki ga podpira tudi konkretna strojna oprema. Snapdragon 845 (4× 2,8 in 4× 1,8 GHz) s šestimi gigabajti pomnilnika in 64 shrambe ga uvršča v vrh letošnje ponudbe. Malce zašepa pri zaslonu, ki je sicer dober šestpalčni LCD, a bi ta telefon z zaslonom OLED še bolj zasijal. Seveda bi bila tudi cena višja.

Kopiranje Apple se nadaljuje tudi pri androidni preobleki, ki tu in tam posnema iOS. V Xiaomiju so preskočili naslednjo različico Androida in uvedli navigacijo z gestami (tako kot Apple), a kaj, ko gre za dokaj nenatančen sistem in bi bilo bolje, če bi ostal neuporabljan. Na Mix je sicer nameščen preoblečeni Android 8.0, gola različica bi ta telefon postavila v vrh telefonov, ki jih priporočamo.

Kljub temu gre za konkreten izdelek, ki ga drži nazaj programska oprema. Izdelovalci mislijo, da morajo nekako ločiti svoje telefone od konkurence in to je najlaže doseči z lastnim uporabniškim vmesnikom. Ko bi le znali še bolje programirati in oblikovati ter skrbeti za redne posodobitve. Ko to osvojijo, bomo nehali omenjati goli Android. Dotlej pa bodo njihove preobleke konkreten manko.

Xiaomi Mi Mix 2s

Hitrost delovanja: 9

Kakovost izdelave: 9

Prodaja: Operaterji.

Cena: 487 EUR.

Za: Izdelava, brezstično polnjenje.

Proti: Zaslon, androidna preobleka.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji