Objavljeno: 27.11.2012 | Avtor: Anže Tomić | Monitor November 2012

Uporabni sopotnik

Pametni telefoni še vedno niso dosegli vzdržljivosti baterij "neumnih" telefonov. Tako so predvsem potovanja hiba novejših naprav, ki jim baterija vzdrži en delovni dan ali pa celo manj. Ko k temu dodamo še potovanja v tujino, kjer smo odvisni od tujega interneta, je priložnost za izdelek, ki bo rešila vse te težave, na dlani.

Trip Stick spominja na malce večji modem USB, ki ima na eni strani omrežni priključek, na drugi pa vhod USB. Oba se uporabljata kot vir interneta, ki ga Dension nato prek brezžične antene deli naprej. Tako imamo možnost priklopa modema USB mobilnega operaterja ali pa priklop naprave v omrežje prek ethernetnega kabla. Trip stick samodejno zazna povezavo in vzpostavi brezžično omrežje, nakar se prek naslova IP povežemo z njim in spremenimo varnostne nastavitve. Preizkusili smo le povezavo prek omreženega priključka in delovala je brez težav. Hitrosti so bile sicer slabše kot pri doma postavljenem usmerjevalniku, a je dosti bolj zmogljiv kot Trip Stik. Ta bo za potovanja več kot zadoščal in je predvsem zanimiv za uporabo v tujini, saj modemi USB niso več draga naložba. Preden se odločite kupiti Trip stick za namene počitniškega usmerjevalnika, si je treba ogledati seznam združljivih modemov USB, saj se morda z modelom, ki ga prodaja operater, ne bo razumel. Seznam modemov je dolg in na njem je množica usmerjevalnikov Huawei, ki so priljubljeni pri operaterjih naše regije.

Poleg usmerjevalnika lahko Denison uporabljamo kot dodatno baterijo, in sicer se v notranjosti skriva akumulator z zmogljivostjo 1800 mAh. Telefon priklopimo na napravo prek vhoda USB in na stranici naprave edini gumb nastavimo na črko "c". Ta da Trip Sticku vedeti, da mora telefon polniti. To pomeni, da je nemogoče naenkrat polniti in usmerjati internetni promet, in to je škoda, saj bi na poti takšna funkcionalnost prišla prav. Sam Trip Stick napolnimo prek vhoda mikro USB na strani ohišja in v embalaži poleg dobimo tudi napajalnik za avto.

Denison je izdelal zanimivo napravico, ki bo dopustnikom in tistim, ki so veliko na poti, lahko prišla zelo prav.

Denison Trip Stick

Prenosni usmerjevalnik, dodatna baterija.

Prodaja: www.mp3avto.si

Cena: 69,90 EUR

Za: Preprosta namestitev brezžičnega omrežja.

Proti: Ne more polniti telefona in usmerjati naenkrat.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji