Objavljeno: 27.6.2017 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Julij-avgust 2017

Umidigi Z Pro

Z Pro je tisti model podjetja Umidigi, ki je najresneje zastavljen. Žene ga desetjedrni procesor, sestavljen iz počasnejših A53 (1,6 GHz in 2,0 GHz) in nekaj hitrejših A72 (2,6 GHz) jeder. Vgrajenih je štiri gigabajte pomnilnika, ki s procesorjem na 1920 x 1080 zaslonu ženejo Android 6.0. Na izdelovalčevi spletni strani se hvalijo, da bo prišla nadgradnja na 7.0, kar lahko le pozdravimo. Ponavadi takih napovedi ni in takrat ne sledijo posodobitve operacijskega sistema. Zaslon je dober in meri po diagonali 5,5 palca.

Z Pro je narejen iz aluminija in oblikovno spominja na iPhone. Narejen je slabše kot Applov telefon, a od vseh Umidigijevih naprav, kar smo jih preizkusili, daleč najbolje.

Tako kot model Plus E ima tudi Z Pro dva nevidna gumba za nazaj in meni levo in desno od gumba za domov. Mogoče je sicer priklicati programske androidne gumbe (tako da s prstom podrsamo z dna zaslona na zaslon), a se nam potem podvaja gumb domov. Vgrajeni bralnik prstnih odtisov se je obnesel bolje kot tisti na modelu Plus E.

Poleg strojne opreme in izdelave je na tem telefonu zanimiva še zadnja kamera, ki ima dva Sonyjeva senzorja. Oba sta 13 MP, s tem da je en monokromatski in spominja na sistem iz Huaweijevih telefonov. V Praksi se obnese zelo dobro, tako da gre za telefon z zelo solidnim fotoaparatom, ki zna ustvariti učinek zameglitve (bokeh). Ta (tako kot na drugih telefonih, ki ga znajo pričarati) ni popoln, a zna narediti tudi lepe slike. Še najbolj čudno je, da Z Pro nima namenskega gumba za slikanje tako kot model Plus E, saj več kot očitno stavi tudi na fotoaparat.

Umidigi Z Pro je dejansko edini telefon tega izdelovalca, ki ga je mogoče priporočiti. Če se uresniči še napoved nadgradnje na Android 7.0, bo postal še zanimivejši. Tako pa po zmerni ceni dobimo telefon s strojno močjo, dobrim fotoaparatom in solidno izdelavo. Tu in tam kak izdelovalec najde razmerje med ceno in zmogljivostjo in dostavi telefon, ki si zasluži kak pogled v njegovo smer.

Umidigi Z Pro

Prodaja: Elkotex.

Cena: 280 EUR.

Za: Strojna moč in fotoaparat.

Proti: Gumb domov, skriti gumbi, programski gumbi … Zmeda z gumbi.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji