Objavljeno: 27.6.2017 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Julij-avgust 2017

Umidigi London

Sto evrov brez vezave je cenovna postavka, ki je v preteklosti zagotavljala zanič telefon. Za ta denar smo dobili naprave, ki so sicer spominjale na normalen pametni telefon, a so bile pri uporabi počasne in neodzivne, za povrh pa še slabo narejene. Leta 2017 za 100 evrov še vedno ne dobimo dobrega telefona, a ne gre več za tako hud nateg kot v preteklosti.

Umidigi London je telefon z gigabajtom pomnilnika, ki ga žene Android 6.0. Osamljeni gigabajt je enostavno premalo, da bi lahko upali na zadovoljivo izkušnjo. Na srečo so pri Umidigi Android pustili bolj ali manj pri miru, tako da se 1,3-gigaherčni štirijedrni procesor ne muči še s kakšno preobleko. Android ima sicer nameščeno trgovino Play, a moramo druge Googlove aplikacije (Gmail, Photos) namestiti sami. To sicer ni prevelika ovira in še najbolj moti, da smo po dolgem času na telefonu videli prastari (in nevarni) »brskalnik.« Namestitev Chroma je tako prvo, kar je treba storiti.

Oblikovno London ni presežek in pozitivnih točk mu ne da sama izdelava. Tako grdo zbrušene kovine okoli vhoda za slušalke še nismo videli. Morda se sliši kot malenkost, a glede na to, da smo skupaj preizkušali štiri telefone znamke Umidigi, je London edini, ki je imel površno narejen vhod za slušalke. Videti je, kot da so bili konektorji za slušalke vgrajeni pregloboko in se ni dalo pravilno vklopiti slušalk. Tako so kot »rešitev« izbrali to, da so postružili luknjo okoli vhoda. Poleg vhoda je še napajalni micro USB, ki je na vrhnji stranici. Tudi tega ne vidimo več pogosto, saj se je nekako uveljavilo, da je micro USB na spodnji strani telefona.

Umidigi London je slab telefon, ki ga izda strojna podhranjenost in je pravzaprav najmanj, kar nam lahko ponudijo izdelovalci. Zaslon 1280 x 720, gigabajt pomnilnika in počasen štirijedrni procesor so leta 2017 premalo. Tudi za nizko ceno.

Umidigi London

Prodaja: Elkotex.

Cena: 100 EUR.

Za: Za 100 EUR smo včasih dobili veliko manj ...

Proti: ... a še vedno ne dovolj.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji